Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Vienmetis, dvimetis ar daugiametis žolinis augalas. Dabar tai labai populiarus, beveik tarptautinis prieskonis. Juo paskaninkite morkų, duonos sriubas, kiaulieną, žuvies patiekalus. Stiebų įdėkite į raugiamus agurkus. Tinka likeriams, arbatoms, vynams aromatizuoti. Kvapas ir skonis švelnus, panašus į anyžių, tik ne toks saldus. Pankolio nevartokite dideliais kiekiais. Sėklų nuoviras palengvina atsikosėjimą, skatina virškinimą, šalina skrandžio spazmus, geriamas, kai pučia vidurius. Be to, sėklas į įvairius gaminius deda ir konditeriai.
Naudojamos dalys: švieži lapai ir stiebai, sunokusios (pilkšvai žalios spalvos) sėklos.
Plačiau skaitykite žurnale „Gėlių spalvos“ Nr. 14 - „Prieskonių sodas“.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2018 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai