Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 šaukšteliai tarkuoto šviežio imbiero (arba 1 šaukštelis malto džiovinto imbiero)
0,25 šaukštelio asafetidos
1 šaukštelis ciberžolės
5 supjaustyti vidutinio dydžio pomidorai
2 šaukštai citrinos sulčių
1 šaukštas susmulkintos šviežios kalendros
200 g mung dalo (1 puodelis)
1,9 l vandens (8 puodeliai)
3 lauro lapai (Lauro lapas)
1 šaukštas sviesto
2,5 šaukštelio druskos
2 šaukštai ghi (Ghi )
1 šaukštelis garstyčių sėklų
1 šaukštelis kmynų
2 sugrūsti džiovinti ankštiniai pipirai

Gaminimas:
Dalą perrinkite ir neplautą suberkite į sunkų prikaistuvį. Pastatykite ant silpnesnės negu vidutinė ugnies ir nuolatos maišydami 4-5 minutes dalą spraginkite, kol didesnė jo dalis truputį parus. Suberkite dalą į metalinį koštuvą. Perplaukite po tekančiu vandeniu ir vėl suberkite atgal į prikaistuvį.
Įpilkite vandens, sudėkite lauro lapus, sviestą ir druską. Pastatykite puodą ant didelės ugnies ir užvirkite. Uždenkite ir 30 minučių virkite ant vidutinės-didelės ugnies.
Kai dalas ims irti, mažame prikaistuvyje įkaitinkite ghi ir suberkite į jį garstyčių sėklas. Uždenkite. Kai jos liausis spragėję, iš eilės greitai suberkite kmynus, ankštinius pipirus, imbierą, asafetidą ir kurkumą. Maišydami kepinkite maždaug 20 sekundžių, po to sudėkite supjaustytus pomidorus ir minutę ar dvi juos kepkite, pavartydami šaukštu.
Suverskite pomidorus ir prieskonius į sriubą, uždenkite ir virkite ant lėtos ugnies, kol dalas visiškai suvirs.
Pridėkite citrinos sulčių ir kalendros ir gerai išmaišykite.
Patiekite su bet kokiu ryžių valgiu arba indiška duona.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai