Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2011.03.15 15:58 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Ocuval tabletės N30

OCUVAL Maisto papildas

Sudėtis: burokėlių sulčių milteliai, emulsiklis mikrokristalinė celiuliozė, KLAMin ® (Klamato ežero dumblių ekstraktas), LuMarin TM (liuteinas), BETANAT ® (beta karotenas), kukurūzų krakmolas, kietiklis trikalcio fosfatas, augalinis magnio stearatas, lipnumą reguliuojančios medžiagos talkas ir silicio dioksidas.

Maistingumas Vienoje tabletėje (0,63 g) yra baltymų – 0,07 g, angliavandenių – 0,46 g, riebalų – 0,005 g; energinė vertė – 9,17 kJ / 2,16 kcal. Vienoje tabletėje yra 100 mg KLAMin® (Klamato ežero dumblių – vandenžydžių žvynakrėčių (Aphanizomenon flos-aquae) – ekstrakto), 5 mg liuteino, gauto iš didžiųjų serenčių (Tagetes erecta L.) žiedų ekstrakto, 5 mg beta karoteno, gauto iš grybo Blakeslea trispora, atitinkančio 833 µg vitamino A – 104 % rekomenduojamos paros normos.
Dviejose tabletėse (1,26 g) yra baltymų – 0,14 g, angliavandenių – 0,92 g, riebalų – 0,01 g; energinė vertė – 18,34 kJ / 4,32 kcal. Dviejose tabletėse yra 200 mg KLAMin ® (Klamato ežero dumblių – vandenžydžių žvynakrėčių (Aphanizomenon flos-aquae) – ekstrakto), 10 mg liuteino, gauto iš didžiųjų serenčių (Tagetes erecta L.) žiedų ekstrakto, 10 mg beta karoteno, gauto iš grybo Blakeslea trispora, atitinkančio 1667 µg vitamino A – 208 % rekomenduojamos paros normos.

Vartojimas:
rekomenduojama suaugusiesiems gerti po 1-2 tabletes per dieną valgio metu. Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dozės. Maisto papildas neturėtų būti vartojamas kaip maisto pakaitalas.
„OCUVAL“ papildo mitybą lengvai pasisavinamomis ir normaliai organizmo veiklai būtinomis biologiškai aktyviomis medžiagomis.

„Ocuval“ maisto papilde esančios veikliosios medžiagos:
padeda sumažinti regėjimo įtampos ir nuovargio simptomus, mažina „sausos akies“ sindromo atsiradimo tikimybę, padeda apsisaugoti nuo tinklainės, geltonosios dėmės (makulos) ir lęšiuko pažeidimų, saugo akis ir visą organizmą nuo laisvųjų radikalų, padeda išvengti vitamino A trūkumo simptomų, pasižymi priešuždegiminiu poveikiu.
mažina „sausos akies“ sindromo atsiradimo tikimybę, padeda apsisaugoti nuo tinklainės, geltonosios dėmės (makulos) ir lęšiuko pažeidimų, saugo akis ir visą organizmą nuo laisvųjų radikalų, padeda išvengti vitamino A trūkumo simptomų, pasižymi priešuždegiminiu poveikiu.
padeda apsisaugoti nuo tinklainės, geltonosios dėmės (makulos) ir lęšiuko pažeidimų, saugo akis ir visą organizmą nuo laisvųjų radikalų, padeda išvengti vitamino A trūkumo simptomų, pasižymi priešuždegiminiu poveikiu.
saugo akis ir visą organizmą nuo laisvųjų radikalų, padeda išvengti vitamino A trūkumo simptomų, pasižymi priešuždegiminiu poveikiu.
padeda išvengti vitamino A trūkumo simptomų, pasižymi priešuždegiminiu poveikiu.
pasižymi priešuždegiminiu poveikiu.

Maisto papildą „OCUVAL“ rekomenduojama vartoti, jeigu:
silpsta regėjimas, daug dirbate kompiuteriu, dirbate darbą, reikalaujantį didelio kruopštumo ir tikslumo, jaučiate akių nuovargį, jaučiate akių sausumo simptomus, norite saugiai papildyti mitybą vitaminu A, vartojate maistą, kuriame nepakanka vitaminų ir mineralų.
daug dirbate kompiuteriu, dirbate darbą, reikalaujantį didelio kruopštumo ir tikslumo, jaučiate akių nuovargį, jaučiate akių sausumo simptomus, norite saugiai papildyti mitybą vitaminu A, vartojate maistą, kuriame nepakanka vitaminų ir mineralų.
dirbate darbą, reikalaujantį didelio kruopštumo ir tikslumo, jaučiate akių nuovargį, jaučiate akių sausumo simptomus, norite saugiai papildyti mitybą vitaminu A, vartojate maistą, kuriame nepakanka vitaminų ir mineralų.
jaučiate akių nuovargį, jaučiate akių sausumo simptomus, norite saugiai papildyti mitybą vitaminu A, vartojate maistą, kuriame nepakanka vitaminų ir mineralų.
jaučiate akių sausumo simptomus, norite saugiai papildyti mitybą vitaminu A, vartojate maistą, kuriame nepakanka vitaminų ir mineralų.
norite saugiai papildyti mitybą vitaminu A, vartojate maistą, kuriame nepakanka vitaminų ir mineralų.
vartojate maistą, kuriame nepakanka vitaminų ir mineralų.

Nėštumo ar žindymo laikotarpiu prieš vartojant maisto papildą „Ocuval“ reikėtų pasitarti su gydytoju ar vaistininku.

Laikymas Laikyti vaikams nepasiekiamoje vietoje.
Laikyti tamsioje, sausoje vietoje, ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje.

Gamintojas: UAB „Valentis“, Molėtų pl. 11, LT-08409 Vilnius, Lietuva. Pagaminta ES.
Mokslinė informacija
Regėjimo sutrikimų priežastys yra įvairios. Tai gali būti infekcinės ir neinfekcinės (pvz., hipertoninė liga, aterosklerozė, cukrinis diabetas ir kt.) ligos, mechaniniai pažeidimai, medžiagų apykaitos sutrikimai, vitaminų ar mineralų trūkumas, paveldimumas, užteršta aplinka, įtemptas regimasis darbas, senėjimas ir kt.
Maisto papildo „OCUVAL“ sudėtyje esančios medžiagos veikia kompleksiškai ir padeda organizmui kovoti su šiais neigiamais veiksniais bei stiprinti regėjimą.

„OCUVAL“ sudėtyje yra melsvadumblių – vandenžydžių žvynakrėčių (Aphanizomenon flos-aquae) – sauso ekstrakto. Šie dumbliai natūraliai auga Klamato ežere (JAV, Oregono valstijoje) unikaliomis sąlygomis: ypač švariame aukštikalnių plynaukštėje esančiame ežere, kurio dugnas nuklotas mineralų klodais. Į jį įteka upės ir šaltiniai iš vulkaninės kilmės kalnuotų apylinkių. Saulėtas oras (300 dienų per metus) užtikrina išskirtines sąlygas vykti fotosintezei, o šaltos žiemos priverčia dumblius gaminti ypač svarbias Omega 3 ir Omega 6 riebiąsias rūgštis. Šie melsvadumbliai kaip maisto papildai vartojami daugiau nei 20 metų. Labai svarbi šių melsvadumblių veiklioji medžiaga yra beta karotenas fikocianinas, turintis priešuždegiminį poveikį. Be to, melsvadumbliuose yra daug lengvai pasisavinamų biologiškai aktyvių medžiagų – baltymų, kuriuose yra 20 skirtingų aminorūgščių, tarp jų ir dalyvaujančių smegenų veikloje (fenilalanino, triptofano ir tripsino), 30 mineralų, visas spektras svarbiausių vitaminų, tarp jų B grupės vitaminų ir vitamino K, stiprinančio imunitetą, polisacharidų, riebiųjų rūgščių (Omega 6 ir Omega 3), chlorofilo, „valančio“ ir mažinančio toksinų kiekį kraujyje, bei ypač lengvai pasisavinamų organizme beta karoteno ir kitų karotinoidų.
Vartojant melsvadumblių ekstraktą, atnaujinamos ypač akims ir visam organizmui svarbių vitaminų, mineralų ir kitokių biologiškai aktyvių medžiagų atsargos. Ekstrakte esančios medžiagos pasižymi stipresnėmis nei vitamino C ir E antioksidacinėmis savybėmis, todėl apsaugo akis ir visą organizmą nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio. Be to, jos sumažina kai kurių uždegimo procesuose dalyvaujančių organizmo medžiagų gamybą.

„OCUVAL“ sudėtyje esantys liuteinas ir beta karotenas – tai 2 iš beveik 10 karotinoidų, cirkuliuojančių žmogaus kraujyje. Šių medžiagų organizmas negamina, todėl jų būtina gauti su maistu arba vartojant maisto papildus. Liuteinas ir beta karotenas yra stiprūs antioksidantai, kurie sumažina oksidacinį stresą, sukeliamą laisvųjų radikalų. Jie saugo centrinę akies tinklainės dalį, vadinamą geltonąja dėme (makula), nuo žalojančio laisvųjų radikalų poveikio ir akyje filtruoja mėlynos spalvos spindulius, galinčius pažeisti makulą, tinklainę ir lęšiuką. Nustatyta, kad vartojant dideles liuteino dozes, sumažėja kataraktos (akių ligos, kurios metu lęšiukas netenka skaidrumo ir formuojasi drumstys) atsiradimo pavojus. Manoma, kad nepakankamas liuteino kiekis makuloje yra vienas makulos degeneracijos atsiradimo veiksnių ir galbūt viena iš suaugusiųjų aklumo priežasčių. Rūkymas sumažina karotinoidų koncentraciją kraujo serume, o tada beveik perpus sumažėja makulos pigmento tankis. Tai padidina riziką atsirasti geltonosios dėmės degeneracijai. Apskaičiuota, kad išsivysčiusių šalių gyventojai per dieną su maistu gauna tik 1,5 mg liuteino, tačiau apsauginis poveikis pasireiškia suvartojant bent 5 - 6 mg liuteino.

Beta karotenas, kaip ir liuteinas, priklauso karotinoidams. Natūralus, t. y. iš augalų gaunamas beta karotenas labai gerai pasisavinamas organizme. Nustatyta, kad ši medžiaga ne tik pasižymi antioksidaciniu poveikiu, bet ir teigiamai veikia tinklainę senatvėje prasidėjus geltonosios dėmės degeneracijai. Beta karotenas yra vitamino A provitaminas – kepenyse jis paverčiamas vitaminu A. Vitaminas A yra labai svarbus regėjimui, nes jis reikalingas rodopsino sintezei. Cheminis rodopsino molekulių skilimas įvyksta kiekvieno šviesos dirgiklio metu. Tuo pačiu metu, vykstant biosintezei, iš baltymų ir vitamino A susidaro naujos rodopsino molekulės. Taip vitaminas A padeda akies tinklainei skirti šviesą, tamsą ir spalvas. Tai ypač svarbu žmonėms, kurie daug laiko praleidžia prie televizorių, kompiuterių ekranų ir kurių akys vos ne kiekvieną sekundę turi reaguoti į kontrastinius šviesos dirgiklius. Dėl to padidėja vitamino A poreikis. Vienas iš vitamino A trūkumo požymių – suprastėjęs regėjimas naktį ir kt.
Vitaminas A turi įtakos akies paviršių drėkinančios ašarų plėvelės susidarymui. Sumažėjus ašarų gamybai ar pasikeitus ašarų plėvelės sudėčiai, ragena nepakankamai drėkinama ir saugoma nuo aplinkos veiksnių - dėl to pasireiškia akių nuovargis ar akių uždegimas. Vitaminas A yra ypač svarbus regėjimui ir normaliai akies funkcijai, tačiau per didelės jo dozės organizmui gali būti kenksmingos. Papildomai vartojant jo provitaminą beta karoteną, pavojaus pakenkti organizmui nėra, nes beta karoteno, kitaip nei vitamino A, neįmanoma perdozuoti.

Efektyvumą įrodantys moksliniai tyrimai

1999 m. buvo paskelbti aštuonerius metus trukusio apžvalginio tyrimo, kuriame dalyvavo 36.644 vyrai, rezultatai. Jo metu buvo nustatyta, kad vyrams, dažniau nei du kartus per savaitę vartojusiems maistą, kuriame buvo daug liuteino, kataraktos operacijos rizika buvo 19 procentų mažesnė.
Panašus aštuonerių metų trukmės tyrimas buvo atliktas ir 50.828 moterimis; nustatyta, kad karotinoidų ir vitamino A vartojimas sumažina kataraktos operacijos tikimybę net iki 39%.
2001 m. panašus tyrimas buvo pakartotas 492 moterims ir jo išvados buvo tokios pat – karotinoidai sumažina kataraktos atsiradimo tikimybę.
1994 m. atlikto apžvalginio tyrimo metu buvo analizuojamas karotinoidų (tarp jų ir liuteino) poveikis 356 žmonėms su ryškiais senatviniais degeneraciniais makulos pakitimais, lyginant juos su 520 žmonių, kuriems tokių pakitimų nebuvo. Buvo nustatyta, kad tie žmonės, kuriems nebuvo pakitimų makuloje, per dieną suvartodavo daugiau (iki 6 porcijų per dieną) karotinoidų turinčio maisto negu tie, kuriems buvo senatvinių makulos pakitimų.
2000 m. atliktame klinikiniame tyrime su 21 savanoriu nustatyta, kad vandenžydžių žvynakrėčių dumblių (Aphanizomenon flos-aquae) vartojimas skatina imuninių ląstelių judėjimą organizme ir turi imunomoduliuojantį poveikį.

„OCUVAL“ – subalansuotas maisto papildas, skirtas norintiems ilgam išsaugoti gerą regėjimą.

Parengė gydytoja oftalmologė Aušra Butkienė.

Literatūra:

Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai