Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
10 obuolių
50 g razinų
1 a.š. cinamono
2 v.š. cukraus
2 riekės sutrupintos duonos
300 g miltų
3 v.š. sviesto
2 v.š. cukraus pudros
1 stiklinė vandens
1 kiaušinis
1 žiupsnelis druskos


Gaminimas:
Kepama su meile ir šiluma. Pagrindinis štrudelio akcentas yra tešla.
Jos ruošimui naudoju miltus, vieną kiaušinį, stiklinę vandens, tris šaukštus ištirpinto margarino arba sviesto kepiniams bei šiek tiek druskytės.
Visus ingridientus sumaišau ir ypač gerai išminkau, kad tešla būtų tikrai tampri. Gautą tešlą palieku šiltai „prinokti“ valandai laiko.
Tuo tarpu ruošiu įdarą.
Nulupu ir smulkiai supjaustau obuolius. Tada juos, razinas, cinamoną bei cukrų suberiu į vieną indą ir gerai sumaišau.
Ateina laikas imtis pagrindinio štrudelio gaminimo akcento – tešlos kočiojimo.
Tešlą reikia iškočioti taip, kad tešla būtų plona, bet netrukinėtų. Tokią tešlą reikia teptuku ištepti ištirpintu margarinu ir dar šiek tiek “patampyti”, kad būtų lygesnė ir dar kartą ištepti išlydytu margarinu.
Ant paruoštos tešlos dedu sluoksnį sutrupintos duonos, o ant jos visą paruošą obuolių ir razinų įdarą bei tolygiai paskirstau. Tešlą susuku kaip vyniotinį ir U raidės forma dedu į margarinu išteptą kepimo skardą ir dar karta aptepu ištirpintu margarinu.
Kepu 40 minučių, 180 laipsnių temperatūroje, kol paviršius gražiai parus. Patiekiu apybarsyta cukraus pudra ir cinamonu.
Ypač skanus su ledais. Rekomenduoju visiems!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai