Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 stiklinė miltų
6 valg. šaukšt. cukraus
125 g sviesto, kiaušinis
2 valg. šaukšt. balto sauso vyno
žiupsnelis druskos
žiupsnelis muskato riešuto

Įdarui:
1 kg kietų obuolių
1 stiklinė cukraus
1 arbat. šaukš. cinamono
100 g sviesto


Gaminimas:
Paruošti trapia tešlą: sumaišyti miltus, cukrų, druską, muskato riešutą ir gabalėliais supjaustytą atšaldytą sviestą. Įmušti kiaušinį, supilti vyną ir užminkyti tešlą. Padaryti rutulį, suvynioti jį į plėvelę ir padėti valandai į šaldytuvą. Įdarui nulupti obuolius, išimti sėklas ir supjausti į 4 dalis. Sviestą ištirpinti kepimo formoje ir suberti cukrų. Sudėti į sviestą obuolių ketvirčius, glotniai prispaudžiant vieną prie kito ir pakepinti ant stiprios ugnies taip, kad jie pasidengtų karamele, susidariusia iš sviesto ir cukraus. Iš tešlos iškočioti blyną ir uždėti jį ant obuolių taip, kad jie visi būtų uždengti.Kepti orkaitėje įkaitintoje iki 180° 30 min., kol tešla pagels. Iškeptą pyragą išversti ant lėkštės obuoliais į viršų. Papuošiau vaniliniais ledais.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai