Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g miltų
1 trynys, žiupsnelis druskos
150 g sviesto
3 šaukštai cukraus
500 g obuolių
1/4 I obuolių sulčių
300 g gervuogių
50 g obuolių drebučių
1 pakelis tortų glajaus
2 šaukštai kalvadoso


Gaminimas:
Iš miltų, trynio, druskos, sviesto ir 1 šaukšto cukraus suminkyti trapią tešlą. Pridengus palaikyti šaltai. Tešla iškloti vaisių torto formą ir kepti kol gražiai pagels. Torto paplotis turi būti šviesiai rusvas.
Nuluptus obuolius perpjauti j 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius, o minkštimą su­pjaustyti plonomis skiltelėmis. Po truputį suberti į verdančias obuolių sultis. Šiek tiek pavirinti, išgriebti ir nuvarvinti sietelyje.
Nuvarvintas sultis užpilti ant gervuogių, po 5 minučių nupilti. Tešlos pa­grindą aptepti pašildytais obuolių drebučiais ir papuošti obuoliais bei uogomis. Glajų išmaišyti su cukrumi ir kalvadosu, supilti j obuolių sultis ir užvirinti, po to užpilti ant torto. Lai­kyti šaltai, kol sustings.
Šaldyti 1 valandą.Kepti 15 minučių, 200 C orkaitėje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai