Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
0,5 šaukštelio kmynų
3 šaukštai susmulkintų šviežios kalendros ar špinatų lapų
1 šaukštas ghi arba sviesto
150 ml šilto vandens
200 g išsijotų rupių kvietinių miltų
200 g nuto miltų (žirnių)
0,5 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1-2 supjaustyti švieži ankštiniai pipirai (Čili pipirai), (Čili pipirai)

Gaminimas:
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, prieskonius ir kalendrą, įtrinkite į mišinį ghi arba sviestą. Maišydami ir minkydami po truputį pilkite šiltą vandenį, kol susidarys vienalytė ir elastinga tešla. Uždenkite ją drėgnu audeklu ir atidėkite.
Po 30 ar daugiau minučių ant vidutinės-silpnos ugnies pastatykite sunkią keptuvę arba tavą. Tešlą padalinkite į 12 dalių. Kiekvieną gabalėlį suvoliokite į rutulėlį ir iškočiokite. Perlenkite ir vėl iškočiokite, kaip ir gamindami parathas. Kai keptuvė įkais, dėkite į ją besan rotį ir kepkite kiekvieną pusę 2-3 minutes. Jei rotis limpa prie keptuvės, įdėkite truputį ghi ar sviesto. Po to šaukšto apačia abu šonus sutepkite 1/2 arb. š. ghi arba tirpinto sviesto.
Besan rotis iškepęs, kai abi pusės pasidaro rudai auksinės ir nubertos rausvomis dėmelėmis. Šitaip kepkite visus 12 besan ročių.
Tešla ruošiama: 15 min.
Laikoma: 30 min. Vienas rotis kočiojamas ir kepamas: apie 5 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2017 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai