Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Padažui:
0,5 stiklinės švelnaus skonio majonezo
0,3 stiklinės grietinės arba nesaldinto jogurto
1 stiklinė kefyro - tik salotų variantui
1 valg. Š. obuolių arba balto 5% acto
1 arb. š. smulkiai supjaustytų arba džiovintų krapų
0,5 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 arb. š. smulkios druskos
Salotų ingredientai, pasirinkite mažiausiai 5-6:
Salotų lapeliai (bet kokios rūšies)
Agurkas
Pomidoras
Paprika / saldusis pipiras
Ridikėliai
Brokoliai
Kalafioras
Švieži pievagrybiai (žali, nekepti)
Morka (tarkuota atba plonai supjaustyta)
Svogūnas baltasis/ mėlynasis/poras/žali svogūnų laiškai
Čederio sūrio tarkučiai
Kukurūzai (švieži, virti arba konservuoti)
Pupelės: rudos, baltos arba margos (turi būti virtos arba konservuotos)
Ankštinės pupelės: žalios arba gelsvos, gali būti truputį apvirtos (blanširuotos)
Skrebučiai/krutonai
Spirgučiai
Šviežios petražolės/krapai/kalendra
0,5 arb. š. sausų česnakų miltelių arba 0,5 pertrėkštos česnako skiltelės
0,5 arb. š. sausų svogūnų krislelių arba 1-2 arb. š. smulkiai supjaustytų laiškinių česnakų


Gaminimas:
Maždaug 500 ml talpos indelyje šaukštu gerai išmaišome visus produktus. Aš naudoju indelį su sandariu dangteliu, pradžioje mišinį gerai išmaišau šaukštu, po to užsandarintą indelį gerai supurtau ir taip išplaku indelio turinį. Prieš pateikiant, mišinį palaikome šaldytuve mažiausiai 1 valandą.
Šis padažas/panardas indelyje šaldytuve išlieka šviežias 2 dienas, o jeigu vietoje grietinės naudosite jogurtą, tai padažas galios 3-4 dienas.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai