Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
ištrinti anketa,
honda crv,
minikraft,
vip,
vip atsisakymas,
nematomas dramblys,
roblox,
vulkaniniai,
okeanija,
car tar,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Storas, kietas popierius,
Sardinijos ir korsikos gyventoju kraujo kersto uz nuzudyta giminaiti paprotys, islikes iki 20a.,
23-a valstija, prijungta prie JAV 1820.03.15, sostine Augusta [liet.],
Graiku mitologijoje? dangus, Titanu tevas, Gejos (zemes) vyras,
Daiktu ar pinigu losimas pagal bilietus,
Pušyno g., Nemunaičio mstl., Alytaus r. sav.,
Saulėtekio g., Nemunaičio mstl., Alytaus r. sav.,
Vangelonių g., Nemunaičio mstl., Alytaus r. sav.,
Vytauto g., Nemunaičio mstl., Alytaus r. sav.,
Alyvų g., Norūnų k., Alytaus r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 1 litras šviežiai spaustų vynuogių sulčių 3 razinos
Gaminimas: Išspauskite vynuoges ir perkoškite. Sumaišykite sultis su cukrumi, šiek tiek praskieskite su virintu vandeniu arba saldesnėmis
kitų uogų/vaisių sultimis, įdėkite razinas ir supilkite į butelį. Butelį užkimškite su kamščiu, kuriame įstatyta žarnelė (galima aplipdyti plastelinu, kad būtų sandaru), o kitą žarnelės galą įkiškite į stiklinę su vandeniu. Žarnelė skirta tam, kad iš butelio galėtų pasišalinti rūgimo dujos, tačiau į
butelį nepatektų naujo oro. Žarnelė butelio kamštyje neturi siekti sulčių, iš jos po kelių dienų turėtų pradėti eiti oro burbuliukai. Laikykite sultis tamsioje, 17-24 laipsnių patalpoje 8-10 dienų. Laikas priklauso nuo sulčių saldumo, temperatūros. Kai iš vamzdelio burbuliukai išeina rečiau -
reiškia rūgimo procesas lėtėja. Išpilkite sultis iš butelio, palaikykite 3 valandas atvirame ore. Tuomet vėl supilkite jas į rūgimo butelį (galite perkošti nuo drumzlių), jei per mažai saldu, įdėkite cukraus (tiek kiek pirmą kartą) ir išmaišykite. Vyną taip laikykite ir kas 2-3 savaites pavėdinkite
bei įdėkite cukraus, kol jis taps skaidrus, tuomet jį laikykite 10-13 laipsnių temperatūroje. Jei vynas jau nerūgsta - supilkite jį į butelius ir sandariai uždarykite, laikykite rūsyje, tamsoje, paguldytus, kad apsemtų kamštį. Kuo daugiau dėjote cukraus, tuo stipresnis vynas gausis, tačiau per daug
įdėjus gali sustoti rūgimo procesas, per mažai - vynas įgaus acto skonį. Kad rūgimo procesas būtų greitesnis, galima naudoti vyno mieles.
Tokį vyną galima gaminti iš iš serbentų, obuolių. Tačiau tuomet būtina sultis praskiesti vandeniu ar su kitų saldesnių uogų/vaisių sultimis.
|
|
|
|
|