Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2,3 l nenugriebto pieno
5 šaukštai citrinos sulčių arba
2 šaukšteliai citrinos rūgšties, arba
300 ml jogurto, arba
600 ml išrūgų
Pieno kiekisPanyro kiekisSuslėgto panyro kiekis
0,6 l100 g75 g
1,7 l250 g200 g
3,0 l400 g350 g

Gaminimas:
Pieną kaitinkite ant vidutinės ugnies tokio dydžio puode, kad pakilęs neišbėgtų.
Kol užvirs, paruoškite pieną sutraukiančią medžiagą ir virš išrūgoms skirto indo uždėkite koštuvą su dviguba marle.
Kai pienas ims kilti, įmaišykite sutraukiantį skystį. Beveik iš karto akytas panyrąs atsiskirs nuo skaidrių gelsvai žalsvų išrūgų. Jei išrūgos neskaidrios, įpilkite dar šiek tiek rūgščiosios medžiagos ir vėl išmaišykite.
Kai varškė visiškai atsiskirs nuo išrūgų, nukelkite puodą nuo ugnies. Varškę sudėkite į marlę. Pusę minutės palaikykite po šaltu vandeniu, kad būtų tvirtesnė ir neliktų rūgšties, kuri gadina skonį. Tada likusį skystį nusunkite vienu iš nurodytų būdų:
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai