Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
aratiku,
nemexia,
dvykunu,
ištrinti anketa,
honda crv,
minikraft,
vip,
vip atsisakymas,
nematomas dramblys,
roblox,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Klaipėdos g., Kretingos m., Kretingos r. sav.,
Klevų g., Kretingos m., Kretingos r. sav.,
Kluonalių g., Kretingos m., Kretingos r. sav.,
Knygnešių g., Kretingos m., Kretingos r. sav.,
Konstruktorių g., Kretingos m., Kretingos r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 1 l pieno 1 g sausų jogurto bakterijų (raugo) Uogienės, vaisiai ar kt., pagardinimui
Gaminimas: 1. 1 l pieno pakaitinamas iki 93 - 95 °C temperatūros ir išlaikomas
toje temperatūroje apie 5 minutes arba užvirinamas be išlaikymo. 2. Pienas atvėsinamas iki 45 °C temperatūros (kad greičiau atvėstų, galima indo išorinį paviršių vėsinti šaltu vandeniu). 3. Kai pienas atvėsta iki reikiamos temperatūros, suberiamas 1 pakelis jogurto
raugo, keliasminutes intensyviai maišoma, kad raugas vienodai pasiskirstytų ir rauginama 43 - 44 °C temperatūroje apie 6-8 val. Geriausias rezultatas gaunamas jogurtą rauginant specialiame jogurto termostate, susukus į rankšluostį ar supylus į termosą ir padėjus prie radiatoriaus
ar kitos šiltos vietos. 4. Po 6 - 8 val., jei buvo laikomasi aukščiau išvardintų instrukcijų, gaunamas jogurtas. Pienui surūgus, konsistencija tampa tiršta, kabinama šaukštu, rūgštaus skonio. Jei jogurtas nesurūgo - dar 30 min. ar 1 val. paliekamas šiltoje vietoje ir vėl
tikrinamas. Po rauginimo jogurtas atšaldomas šaldytuve. Ragaujamas atšaldytas ir jei pageidaujama pagardintas norima uogiene, vaisiais ar kt.. Taip pat galima valgyti vieną arba naudoti salotoms ar padažams vietoj grietinės.
|
|
|
|
|