Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
800 g jautienos faršo
300 g kiaulienos faršo
1 kiaušinio
"Heins" padažo
"Helmans" majonezo
6 bandelės mėsainiams
Garstyčios
Salotų lapų
150 g olandiško sūrio
6 griežinukai šoninės (kumpio)
3 marinuotų agurkų
1 svogūno


Gaminimas:
Į indą sudėti kiaulienos ir jautienos faršą, įmušti kiaušinį, dėti padažo ir gerai išminkyti.
Bandeles perpjauti pusiau (jeigu nėra perpjautos) ir apkepti sausoje orkaitėje. Vidinę pusę aptepti majonezo ir garstyčių mišiniu.
Iš mėsos suformuoti plokščius maltinukus ir pakepti orkaitėje ant grotelių.
Tada ant kiekvienos bandelės puselės dėti po salotų lapą, karštą maltinuką, sūrio riekę, kepinto kumpio ar šoninės griežinėlį, marinuotą agurkėlį (tiks ir konservuoti pomidorai), svogūno žiedus ir uždėkite kitas bandelių puses.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 pomidoro
1 kiaušinio
Druskos, pipirų
0,5 paprikos
2 a. š. garstyčių
2 v. š. majonezo
750 mėsos, maltos
Sluoksniuotos tešlos (6 išpjautų apskritimų)
6 salotos lapų
6 gabaliukų sūrio
Tabasco padažo
Volčesterio padažo
 


Gaminimas:
Į gilų indą sudėti maltą mėsą, įmušti kiaušinį, įpilti padažų arba įberti prieskonių, druskos, pipirų ir gerai išmaišyti.
Masę padalyti į lygias šešias dalis ir suformuoti kotletus. Iškepti ant grotelių.
Sluoksniuotos tešlos apskritimus aptepti majonezu ir garstyčiomis, uždėti po lapą salotų, sūrio, karštą kotletą. Uždėti po griežinėlį pomidoro ir supjaustytos paprikos. Dėti į įkaitinta orkaitę ir kepti 170°C l temperatūroje apie 15 - 20 min.
Skanaus :*

 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Bandelėms (už kurių receptą dėkoju Aušrai iš '"Tarp Vėjo Gūsių")

25 g šviežių mielių
300 ml pieno
1 didelio kiaušinio
2 šaukštų aliejaus
2 šaukštų cukraus
šaukštelio druskos
500 g miltų
šaukšto sviesto bandelių paviršiui patepti
linų sėmenų arba sezamo sėklų paviršiui pabarstyti
Mėsos paplotėliams:
Apie 1 kg kiaulienos faršo
2 šaukštai džiuvėsėlių
1 kiaušinio
pipirų, druskos
Ala barbekiu padažui:
Alyvuogių aliejaus kepimui
Mažo svogūno
2 - 3 skiltelės česnako
rūkytos paprikos miltelių (naudojau ne rūkytos)
Druskos, pipirų
1 šaukšto cukraus
1 šaukštelio acto
2 šaukštų Vorčesterio padažo
6 šaukštų kečupo
Dar reikės:
Salotų lapų
Pomidoro
Marinuotų agurkėlių
Čedario sūrio
Garstyčių


Gaminimas:
Bandelėms mieles ištrinkite su puse stiklinės drungno pieno, įberkite truputį cukraus ir pastatykite šiltai, kad pakiltų, maždaug 20 min. (aš įdedu į 30 laipsnių kaitros orkaitę).
Į dubenį supilkite pieną, aliejų, įmuškite kiaušinį, suberkite likusį cukrų ir druską ir šiek tiek pamaišykite. Supilkite mielių mišinį ir vėl išmaišykite. Suberkite miltus ir gerai išminkykite (jei rankomis, tai darykite mažiausiai dešimt minučių). Tešla turėtų gautis glotni, minkšta ir šiek tiek lipni. Suformuokite rutulį, kurį įdėkite į dubenį, užklokite maistine plėvele ir palikite šiltai, kol pakils dvigubai, priklausomai nuo sąlygų, tai turėtų trukti apie valandą.
Pakilusią tešlą padalinkite į aštuonias dalis (stenkitės lygias), kiekvieną gabalėlį paminkydami ir suformuodami standų, dailų kamuoliuką.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių kaitros.
Tešlos kamuoliukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir dar palikite, kad pakiltų, maždaug pusvalandžiui.
Pakilusias bandeles patepkite lydytu sviestu ir apibarstę linų sėklomis ar sezamu, pašaukite į orkaitę. Kepkite 15 - 180 minučių iki dailiai auksinės spalvos.
Mėsos paplotėliai:
Mėsytę išmaišykite su šiais ingridientais ir formuokite kotletukus, bet jei turi būti ne maži ir ne per ploni, nes kepant išsausės. Bebaigiant kepti ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po šaukštelį garstyčių ir po riekelę čedario sūrio.
Ala barbekiu oadažo gamyba:
Smulkiai pjaustytą svogūną su česnaku pakepinkite ant alyvuogių aliejaus, įberkite šaukštą cukraus, bei druską ir pipirus. Ir pakepinkite dar 10 min, kad svogūnai karamelizuotųsi. Sudėkite papriką.
Įpilkite acto, leiskite, kad nusigaruotų. Įpilkite Vorčesterio padažo ir kečupo.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai