Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Miltai tešlai - 650 g
Miltai kočiojimui - 100 g
Cukrus - 10 valg. šaukštai
Sviestas - 80 g
Aguonos - 5 valg. šaukštai
Mielės - 40 g
Druska - žiupsnelis
Vanduo - 200 ml

Gaminimas:
Į pašildytą vandenį dėti mieles, sviestą, druską ir cukrų. Ištrinti iki vientisos masės, suberti miltus, aguonas ir išminkyti tešlą. Palikti, kad pakiltų. Tada perminkyti ir vėl palikti pakilti. Taip daryti 3 kartus. Iškočioti tešlą maždaug 1 cm storio , pjaustyti irgi maždaug 1 cm pločio gabaliukais (gal kiek mažesniais, nes jie orkaitėje dar pučiasi) ir dėti ant miltais pabarstytos skardos, kepti 170 0C orkaitėje apie 15 minučių. Patarčiau kepant vis su medine mentele pavartyti, kad gražiai pagelstų. Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 kg miltų
30 g mielių
druska
2 šaukštų cukraus
vandens


Gaminimas:
Mieles ištirpinti stiklinėje šilto vandens, kuriame jau ištirpintas cukrus. Į miltus įberti žiupsnelį druskos, supilti vandenį su mielėmis ir cukrumi, išmaišyti. Minkyti, vis po trupučiuką dapilant vandens, kol gausis kietoka tešla. Volioti ant stalo ilgomis, apvaliomis juostomis, jas pjaustyti smulkiai, dėti kūčiukus į miltuotą skardą ir kepti orkaitėje apie 35 min..
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai