Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Papločiams:
250 g miltų,
20 g mielių,
½ šaukštelio cukraus,
nubrauktas šaukštelis druskos,
2 šaukštai alyvų aliejaus.

Padažui:
2 šaukštai alyvų aliejaus,
2 česnakų skiltelės,
200 ml pomidorų sulčių (kuo tirštesnių),
šaukštelis džiovintų čiobrelių,
2 šviežių rozmarinų šakelės,
po žiupsnelį cukraus ir druskos.

Įdarui:
200 g ,,Mozzarella” sūrio,
200 g vyšninių pomidorų,
200 g karštai rūkyto kumpio,
100 g šviežių salotų lapelių,
kelios šviežių bazilikų šakelės.

Gaminimas:
Pakilusią mielinę tešlą dar kartą išminkykite, padalykite į keturias dalis ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite keturis picų papločius. Paruoškite padažą: sugrūskite, sudėkite į nedidelį puodą ir sumaišykite su aliejumi.
Suberkite čiobrelius, sudėkite nesmulkintas rozmarinų šakeles, supilkite pomidorų sultis, pasūdykite, pagardinkite žiupsneliu cukraus ir maišant kaitinkite, kol užvirs. Skardą pabarstykite miltais, sudėkite picų papločius. Kiekvieną tirštai aptepkite šiek tiek praaušusiu padažu.
Šiltoje vietoje dar apie 20 min. pakildinkite. Pakilusius papločius 250°C karštumo orkaitėje kepkite 6-10 min. Salotų lapus suplėšykite mažesniais gabaliukais, sūrį supjaustykite, kumpį-plonyčiais griežinėliais.
Pomidoriukus perpjaukite pusiau. Nuskabykite bazilikų lapelius, kruopščiai nuplaukite ir sausai nušluostykite. Paruoštus produktus išdėliokite ant ką tik iš orkaitės ištrauktų picų papločių. Kai nuo papločio karščio pradės lydytis sūris, iš karto patiekite.
Pica paruošta!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai