Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
250 ml šilto vandens
25 g mielių
1 arbatinis šaukštelis druskos
200 g kvietinių miltų
200 g ruginių miltų
4 valgomi šaukštai aliejaus
2 valgomi šaukštai linų sėmenų


Gaminimas:
Į dubenį supyliau šiltą vandenį, jame ištirpinau cukrų ir subėriau trupintas mieles. Leidau mielėms ištirpti.
Į gautą skystį supyliau aliejų, persijotus miltus su druska maišytus, linų sėmenis. Tešla atrodė lipni, bet paminkius 20 minučių jau nebelipo prie rankų.
Išminkytą tešlą dėjau atgal į dubenį, uždengiau drėgnu rankšluosčiu ir palikau, kad patrigubėtų.
Kepimo formą patepiau riebalais. Pakilusią tešlą dar kartą paminkiau rankose ir užlenkiau jos kraštus į apačią, kad pasidarytų apvalus rutulys.
Duonelę dėjau skardon, viršų apibarsčiau miltais. Palikau pakilti dviguvai.
Tešlai pakilus, dėjau į iki 220 įkaitintą orkaitę. Orkaitės dugne padėjau dubenį su vandeniu.
Kepiau 15 min, kol duonos viršus gražiai parudo.
Sumažinau temperatūrą iki 170 laipsnių, duoną uždelgiau folija ir palikau kepti 30 min. Iškepusią duoną išėmiau ir uždengusi rankšluosčiu palikau "pailsėti" 15 minučių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai