Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
stiklinė - 250ml
2 stiklinių miltų
2 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. sodos
2 a. š. cinamono
Žiupsnelio druskos
600 g morkų (nuskustų ir smulkiai sutarkuotų ar smulkintų smulkintuvu)
150 g lazdyno riešutų, kapotų (aš naudojau žemės riešutus)
100 g kokoso drožlių
1 stiklinės cukraus
1 stiklinės aliejaus
4 kiaušinių, (didesnių)
Kremui:
500 g varškės [aš naudojau desertinę,plombyro skonio]
1 stiklinė cukraus
vanilino mažas pakelis
400 ml grietinėlės
citrinos žievelės ir sulčių pagal skonį.


Gaminimas:
Viename dubenyje sumaišome išsijotus miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Kitame - tarkuotas morkas, lazdyno arba kitus riešutus ir kokosą. Į didesnį dubenį supilam aliejų ir cukrų, plakam, kol pradės darytis vientisa masė,o tada po vieną įmušam kiaušinius, gerai išplakam. Į aliejaus, cukraus, kiaušinių masę suberiam miltų mišinį ir išmaišom, bet nepermaišom. Kai jau nebus matyt sausų miltų, įmaišom morkų - riešutų mišinį. Viską gerai išmaišom ir padalinam į 3 dalis. 25 cm formą išklojam kepimo popieriumi, kraštus patepam sviestu, krečiam dalį tešlos, kepam iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. Ar iškepęs biskvitas patikrinam pagaliuku. Taip iškepam visus tris. Ataušinam.
Kremo gaminimas:
Varškę išplakam su cukrum ir vaniliniu cukrum, pridedam išplaktą grietinėlę, citrinos ir išmaišom.
Surenkam tortą: paplotis - kremas, paplotis - kremas, paplotis - kremas.Papuošti tortą galima trupiniukais,kremu,tarkuotu šokoladu....arba kaip jūs norit.Šitoks tortas tikrai papuoš šv.velykų stalą.
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai