Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
3 stiklinės sutarkuotų morkų
2 stiklinės cukraus
3 kiaušiniai
1,5 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
keli lašai vanilės esencijos
3 stiklinės miltų (gal kiek mažiau, jeigu kiaušiniai maži)
3 šaukštai aliejaus


Gaminimas:
Visus produktus gerai išmaišyti ir kepti 40 minučių 180 0C orkaitėje. Pjaustyti šiek tiek atvėsusį. Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Pyragui:
5 kiaušiniai
350 g cukraus
335 ml aliejaus
500 g smulkia burokine tarka tarkuotų morkų
300 g miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
0,5 arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto
1 arbatinis šaukštelis cinamono
150 g smulkintų graikiškų riešutų
Aptepui:
120 g kambario temperatūros sviesto
300 g kreminio sūrio (pvz. philadelphia)
150 g cukraus pudros
keli lašai vanilės esencijos


Gaminimas:
Kiaušinius (nesinorėjo man dalinti kiaušinio pusiau, dėjau 3 kiaušinius) plakiau su cukrumi tol, kol masė padidės.
Miltus sumaišiau su kepimo milteliais, cinamonu, muskato riešutu.
Sudėjau iš sulčiaspaudės morkų tirščius ir viską gerai išmaišiau, kad būtų vientisa masė.
Supyliau aliejų ir kiaušinių masę ir susmulkintus riešutus. Turėjau riešutų puselių, kad nepritrupinti virtuvės, juos subėriau į maišelį ir plaktuku mėsai mušti susmulkinau, švaru, greita ir praktiška :) . Gerai viską išmaišiau.
Masę sukrėčiau į sviestu pateptą formą ir kepiau įkaitintoje orkaitėje 25 – 35 minutes. Ar iškepęs pyragas patikrinau su mediniu pagaliuku įdūrųs į pyrago viduriuką, jei pagaliukas sausas – vadinasi pyragas iškelęs.
Aptepui dėjau tepamos varškės sūrelį 200 g, nes philadelphia neturėjau, taip pat neturėjau vanilės esencijos, įpyliau migdolų – išėjo labai skanus aptepas. Visus produktus gerai išsukti. Iškepusį pyragą atšaldyti ir aptepti sūrio mase. Laikyti šaltai.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
5-6 morkos
stiklinė cukraus (jeigu morkos saldžios, cukraus mažiau)
2 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
70 gr sviesto
1 a.š. kepimo miltelių, vanilinio cukraus
Pagal norą galima įdėti džiovintų spanguolių, vyšnių, razinų arba skaldytų riešutų
Philadelphia sūrelis, cukraus pudra pagardinimui


Gaminimas:
Smulkiai sutarkuojam morkas, užberiam cukrumi ir paliekam 30 min, kad aptirptų cukrus. Gerai išplakame kiaušinius, ištirpdome sviestą (mikrobangėj arba puode su vandeniu). Visus ingredientus dedam į morkų masę ir kepame 180-200 laipsnių temp.
Pastebėjimas: skardoje masės pasistenkite neviršyti 4cm aukščio, nes vidus gali neiškepti.
Kai atšąla, sumaišyti Philadelphia sūrelį su cukraus pudra ir tepti ant viršaus.
Skanaus! :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Pyragui:
2 stiklinės miltų
2 arbatiniai šaukšteliai valgomos sodos
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 arbatinis šaukštelis cinamono
2 stiklinės cukraus
1,25 stiklinės aliejaus (rapsų, sojų arba kitokio visiškai bekvapio; alyvuogių aliejus netiks!)
4 kiaušiniai
3 stiklinės stambiai sutarkuotų morkų (burokine tarka)
1,25 stiklinės graikiškų riešutų (šiek tiek pasmulkintų, bet jokiu būdu nesutrintų į dulkes!)
 0,5 stiklinės geltonų razinų
1 arbatinis šaukštelis malto sauso imbiero (arba 2 valgomi šaukštai šviežio labai smulkiai sutarkuoto)
Kremui:
113 g sviesto, kambario temperatūros
280 g Philadelphia sūrio, kambario temperatūros
2,5 – 3 stiklinės cukraus pudros
0,25 arbatinio šaukštelio druskos
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto


Gaminimas:
Pyragas
1. Orkaitę įkaitinti iki 175oC (350oF ).
2. Kepimo skardą/formą ištepti sviestu, negailint – ir dugną, ir šonus; galima naudoti arba vieną didelę stačiakampę skardą 9 x 13 x 2” (23 x 33 x 5 cm), arba dvi apvalias 9” (23 cm skersmens) skardas/formas. Skardos dugną ištiesti sviestiniu popieriumi. Popierių taip pat ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir, apvožus skardą, iškratyti neprilipusius miltus.
3. Miltus, sodą, druską ir cinamoną persijoti. Aš dažniausiai miltus sijoju ant didelio sviestinio popieriaus lakšto, kad jie sijojami po visą stalą neišsilakstytų, ir kad būtų patogu juos paskui supilti į tešlą.
4. Į didelį dubenį sudėti cukrų ir aliejų, gerai išplakti.
5. Po vieną dėti kiaušinius, vis išplakant po kiekvieno kiaušinio.
6. Dėti persijotus miltus ir gerai išmaišyti. Maišymui geriausiai tinka tvirtas medinis šaukštas. Su liauna lopetėle šitos tešlos nepamašysi.
7. Dėti tarkuotas morkas, riešutus, razinas, imbierą ir vėl viską gerai išmaišyti.
8. Tešlą sukrėsti į paruoštą formą (ar formas). Kepti apie 35 – 40 minučių, kol pyrago viršus taps sodrios rudos spalvos, o vidurys bus pilnai iškepęs ir nebelips prie testerio.
9. Ištraukus pyragą iš orkaitės, palaukti 15 – 20 minučių, kol jis šiek tiek atvės, tada skardą apvožti ant lygaus paviršiaus (pjaustymo lentos, padėklo, grotelių,…), nulupti sviestini popierių, vėl atsargiai jį atvožti į “pradinę padėtį” ant kitos skardos ar padėklo ir leisti jam pilnai atvėsti, kelias valandas tai tikrai, o geriausiai – kepti pyragą iš vakaro ir palikti jį atvėsti per visą naktį.
Kremas
1. Sviestą ir sūrį išsukti su mikseriu arba mediniu šaukštu.
2. Sudėti cukrų, druską, vanilę ir viską vėl gerai išmaišyti.
3. Kremas turi būti tokio tirštumo, kad jį nesunkiai būtų galima tepti, toks nei per skystas, nei per tirštas; kremo tirštumą galima lengvai reguliuoti į jį įpylus porą arbatinių šaukštelių pieno arba grietinėlės (jeigu kremas per tirštas), arba įdedant šiek tiek daugiau cukraus pudros (jeigu kremas per skystas).
4. Kremu aptepti atvėsusio pyrago viršų ir šonus, o jeigu kepate tortą – aptepti apatinio sluoksnio viršų, užvožti antrą sluosknį, aptepti torto viršų ir šonus, o likusiu kremu dekoruoti (jeigu yra toks noras!). Tortas atrodo puikiai ir nedekoruotas, tik apibarstytas smulkintais graikiškais riešutais arba migdolais.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 stiklinės smulkiai sutarkuotų morkų
2 stiklinės cukraus
3 kiaušiniai
1 a. š. kepimo miltelių
3 stiklinės miltų
100 g sviesto
cukraus pudros pyrago apibarstymui


Gaminimas:
Sutarkuokite morkas ir užpilkite jas cukrumi ir palaukite kol jis ištirps.
Įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpintą sviestą, kepimo miltelius ir miltus. Viską gerai išmaišykite ir tešlą pilkite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą formą.
Kepkite apie 30 min. 150 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Apibarstykite cukraus pudra.
Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 a. š. kepimo miltelių
3 kiaušiniai
100 g cukraus
200 g miltų
50 ml alyvuogių aliejaus
100 ml vandens
3 tarkuotos morkos
1 a. š. cinamono
Muskato
Gvazdikėlių
Imbiero
Glaistui:
200 g grietinėlės
2 a. š. vanilės ekstrakto
150 g sviesto
100 g cukraus


Gaminimas:
Sumaišyti grietinėlę ir sviestą iki vientisos masės. Supilti vanilę ir cukrų, maišyti kol ištirps cukrus.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, morkomis, cinamonu. Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti alyvuogių aliejų į kiaušinius. Viska gerai sumaišyti su miltais. Tešlą pilti į kepimo formą išteptą sviestu. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 45 min. Iškeptą pyragą aptepti glaistu. Palikti kad sustingtu.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
10 šaukštų miltų
5 šaukštai cukraus
160 g sviesto
4 kiaušiniai
1 žiupsnelis muskato
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 stiklinė tarkuotos morkos
 


Gaminimas:
Tirpintą sviestą išplakti su cukrumi ir kiaušiniais. Supilti miltus su kepimo milteliais. Išmaišyti. Suversti nusunktas morkas, sumaišytas su muskatu. Kepti apie 35 min. Puošti cukraus pudra.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g baltos duonos
500 g morkų
0,5 litro jogurto
2 kiaušiniai
100 g sviesto
1 žiupsnelis muskato
1 žiupsnelis cinamono
1 žiupsnelis kardamono
Druskos ir cukraus - pagal skonį


Gaminimas:
Į jogurtą sumerkite duonos gabaliukus.
Morkas pavirkite vandenyje apie 15 minučių.
Išmirkusią duoną sutrinkite kartu su jogurtu, kad būtų vientisa. Įmaišykite kiaušinius, ištirpintą sviestą, prieskonius ir sutrintas virtas morkas.
Šią masę gerai išmaišę dėkite į kepimo indą.
Kepkite apie 30 min. 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai