Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Pagrindui:
75 g sviesto arba margarino (naudojau sviestą)
100 g cukraus
4 kiaušinių tryniai
150 g kvietinių miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštai pieno
Morengų masei:
4 kiaušinio baltymai
200 g cukraus
1 maišelis migdolų lakštelių (tinka ir kitoki riešutai ar džiovinti vaisiai, aš pasirinkau įdomesnį variantą - moliųgų sėklas)
Įdarui:
300 ml grietinėlės
2 obuoliai


Gaminimas:
Ištrinkite cukrų su sviestu arba margarinu. Po vieną sudėkite kiaušinio trynius ir išmaišykite.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų ir maišydami sudėkite į riebalų masę kartu su pienu.
Iškrėskite tešlą į folija išklotą skardą ir tolygiai paskirstykite.
Išplakite baltymus iki standžių putų. Sudėkite cukrų ir dar porą minučių paplakite. Uždėkite morengų masę ant tešlos. Pabarstykite migdolų lakšteliais.
Kepkite iki 150° įkaitintoje orkaitėje, ant vidurinės lentynėlės, maždaug 20 min. Palaikykite iškeptą pyragą, kol atvės, kad galėtumėte išimti iš skardos. Perpjaukite per pusę.
Išplakite grietinėlę. Obuolius nulupkite, sutarkuokite ir įmaišykite į grietinėlę. Vieną pyrago pusę padėkite ant padėklo. Sudėkite įdarą ir uždėkite antrąją pyrago pusę (morengų masė turi būti viršuje). Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve.

Dar keli patarimai:
- kad grietinėlė greičiau išsiplaktų - dėkite cukraus pudrą;
- pradėkite plakti baltymus lėčiausiu plaktuvo greičiu, o kai atsiras putų suberkite cukraus pudrą (vietoj cukraus) - kad ir visu greičiu;
- plakti tol kol sustandės, bus blizgi masė;
- kad greičiau išsiplaktų morengų masė - įdėkite truputį krakmolo (bet ne per daug).

Pasigaminkite, ragaukite ir nenusivilsite.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai