Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g. moliūgo (supjaustyto kubeliais)
1 morka
1 poras (galima naudoti svogūną)
daug petražolių ir krapų (tiesiog labai mėgstu žalumynus, esant galimybėms naudoju kalendras)
Baravykų kepurėlių (galima naudoti ir kitokius grybus, pvz. voveraites)
druskos, pipirų
vandens arba jūsų mėgiamo sultinio (kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo norite sriubos)
grietinės


Gaminimas:
Viską darau tame pačiame puode (kepu, troškinu, verdu). Pirmiausia susipjaustau porą, bei susitarkuoju morką ir kepinu ant silpnos ugnies, kol įgaus gintarinį atspalvį. Tuomet sudedu smulkintą moliūgą, toliau kepu vis pamaišant. Užpilu verdančiu vandeniu bei paberiu prieskonių, uždengus dangtį palieku troškintis (tol, kol suminkštės moliūgas). Kol moliūgas troškinasi, keptuvėje kepinu grybus. Maždaug po 15 - 20min. daržovės jau būna išvirusios, tad blenderiu sutrinu visą turinį, kadangi moliūgas labai greit sutęžta, vienalytę tyrę nesunku sutrinti ir šakute.
Taigi, sriuba jau paruošta, beliko ją patiekti. Į kiekvieną sriubos lėkštę atskirai pridėkite keptų grybų, sumaišytų su petražolėmis ir krapais. Pagardinkite grietine.
Skanaus, mielieji!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai