Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
100 g sviesto
1,5 kg moliūgo
220 g cukraus
180 g miltų
Citrinų ekstrakto
3 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Druska
0,5 šaukštelio cinamono


Gaminimas:
Miltus trinkite su kambario temperatūros sviestu, kol pasidarys trupiniai. Tada įmuškite 1 kiaušinį, berkite cukraus 20 g, druskos, citrinos ekstrakto ir minkykite, kol tešla taps lygi ir vientisa. Suformuokite tešlos rutulį, įvyniokite jį į maistinę plėvelę ir palikite 3 valandoms šaldytuve, kad tešla sustingtų. Tada išdėlioti tešlą ant kepimo formos ir užlankstyti kraštus, kad tolygus sluoksnis pasiskirstytų tešlos ant formos. Subadyti šakute, dėti foliją, žirnių ar pupelių ir kepti 180 0C orkaitėje apie 15 minučių. Tuomet žirnius ir foliją nuimti ir atvėsinti iškeptą tešlą.
Moliūgus nulupkite ir pašalinkite sėklas. Minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite ant skardos ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 50 minučių, kol moliūgai suminkštės, bet nebus apskrudę. Iškepusius moliūgus nusunkite, dar šiek tiek spustelti, kad išbėgtų kuo daugiau skysčio, ir palikite ataušti. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus suplakite iki standžių putų.
Atvėsusius moliūgus sugrūskite, įleiskite kiaušinių trynius, berkite cukrų, vanilinį cukrų, citrinų ekstraktą ir išmaišykite. Tada atsargiai įmaišykite plaktus baltymus. Moliūgų masę supilkite į tešlos krepšelį, statykite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 35 minutes. Ištraukite, apibarstykite cinamonu ir dar kepkite 5 minutes. Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
1,5 stiklinės miltų
2 v. š. cukraus
0,25 a. š. druskos
140 g šalto sviesto
35 g šalto margarino
0,25 stiklinės ledinio vandens
Įdarui:
2 v. š. miltų
0,25 a. š. cinamono
1 žiupsnelis malto muskato
0,25 a. š. druskos
0,25 stiklinės rudojo cukraus
1,5 stiklinės moliūgų tyrės
1,5 stiklinės nesaldinto kondensuoto pieno
2 v. š. kukurūzų sirupo
2 kiaušiniai


Gaminimas:
Orkaitę įkaitinti iki 230 laipsnių pagal Celsijų (450 laipsnių pagal Farengeitą).
Tešlai virtuviniame kombaine sumaišyti miltus, druską ir cukrų.
Seberti supjaustytą įšalusį sviestą bei margariną ir sukti tol, kol masė taps panaši į rupų smėlį.
Po vieną šaukštą pilti šaltą vandenį, toliau vis sukant, kol susiformuos tešla.
Tešlą iškrėsti ant sauso pamiltuoto maistinės plėvelės lakšto.
Tešlą suspausti rankomis į plokščią diską, per daug neminkant, kad tešla nuo rankų nesušiltų.
Ant tešlos kloti antrą maistinės plėvelės lakštą ir iškočioti į maždaug 3 mm storio skritulį.
Tešlos skritulį įkloti į apvalią, gilią kepimo formą, padengiant dugną ir šonus. Nupjaustyti per kraštus išlendančią tešlą.
Tešla išklotą formą įstatyti įšaldytuvą.
Įdarui dubenyje gerai išmaišyti miltus, prieskonius, druską ir cukrų.
Sudėti moliūgų tyrę, supilti kondensuotą pieną ir kukurūzų sirupą.
Viską gerai išplakti ir palikti pusvalandžiui arba valandai pastovėti.
Šakute išplakti kiaušinius ir supilti į moliūgo masę.
Viską vėl gerai išplakti.
Įdarą supilti į tešla išklotą formą.
Pyragą kišti į orkaitę ant pačios žemiausios orkaitės lentynos ir kepti apie 15 minučių.
Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 180 laipsnių pagal Celsijų (350 laipsnių pagal Farengeitą) ir toliau kepti dar apie 35–40 minučių, kol pyrago įdaras sustandės ir nebelips prie įkišto peilio.
Iškepusį pyragą traukti iš orkaitės.
Atvėsinti kepimo formoje.
Į stalą tiekti su vaniliniais ledais arba nesaldinta plakta grietinėle.
Skanaus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
320 g miltų
250 g moliūgų minkštimo
200 g cukraus
100 ml augalinio aliejaus
3 šaukštai citrinos sulčių
1 šaukštas apelsino žievelės
75 g džiovintų abrikosų
75 g džiovintų citrinų
60 g migdolų
1 šaukštelis soda
1 šaukštas vanilės ekstrakto


Gaminimas:
Moliūgo minkštimą sutrinkite su trintuvu iki tyrelės konsistencijos.
Aliejų išplakite su cukrumi, įmaišykite moliūgo košę, citrinos sultis, apelsino žievelę, sodą ir vanilės ekstraktą. Po to suberkite miltus. Į tešlą įmaišykite džiovintus vaisius ir riešutus.
Kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi ir ištepkite aliejumi.
Į paruoštą kepimo formą supilkite tešlą.
Išlyginkite paviršių ir pašaukite pyragą į orkaitę.
Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai