Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:
Ingredientai:

Moliūgai

Gaminimas:

1.  Orkaitėje:
Moliūgą nuplaut, perpjauti pusiau, didesnį – į keletą dalių, išimti sėklas, dėti į kepimo skardą, odele žemyn, įpilti truputį vandens ir kepti ant apie 150-180 laipsnių ugnies, kol suminkštės. Kuo mažesni gabaliukai, tuo greičiau iškeps, didesniam gali prireikti ir 1-1,5 valandos. Atvėsus nuimti odelę, o minkštimą susmulkinti iki vientisos masės.

2.Virti: Išvirti moliūgų gabaliukus nedideliame kiekyje vandens.Virti kol suminkštės, bet neišteš, tada sudėti į sietelį ir atsargiai maišyti, kad nubėgtų vanduo, galima palikti nuvarvėt, kol atvės. Sutrinti. Skanaus!

Naudojama gaminant pyragus, sausainius, sriubas. Šaldytuve tokią piurę galima
laikyti iki trijų dienų, užšaldžius – keletą mėnesių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai