Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
nemexia,
dvykunu,
ištrinti anketa,
honda crv,
minikraft,
vip,
vip atsisakymas,
nematomas dramblys,
roblox,
vulkaniniai,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Skautų g., Klaipėdos m., Klaipėdos m. sav.,
Skerdėjų g., Klaipėdos m., Klaipėdos m. sav.,
Skerdyklos g., Klaipėdos m., Klaipėdos m. sav.,
Skersinė g., Klaipėdos m., Klaipėdos m. sav.,
Skinijos g., Klaipėdos m., Klaipėdos m. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 500 g margarino VILNIUS kepiniams 450 g grietinės 5 stiklnės miltų 1 žiupsnelis druskos 7 kiaušiniai 2 stiklinės cukraus 300 g sviesto 1 l Pieno 1 citrina 2 arbatiniai
šaukšteliai migdolų esencijos 0,5 stiklinės Kaukazinių slyvaičių arba spanguolių uogienės
Gaminimas: Ant lentos supilti 5 stiklines miltų, padaryti duobutę, į ją įmušti 1 kiaušinį, supilti grietinę ir gabaliukais supjaustytą margariną. Tai ilgiausias procesas ir jam reiketų
plataus didelio peilio. Kapoti tešlą, kol neliks sausų miltų ir pradės lipti į vientisą gabalą. Tada jau galite baigti minkyti rankomis ir padalinti tešlą į 10-12 vienodų dalių, padaryti iš jų rutuliukus, sudėti į lėkštę ir minimum valandai padėti į šaldytuvą. Kol tešlą stingsta pradedu gaminti
kremą. Išplaku kiaušinio trynius cu cukrumi. Užkaičiu virti 1 litrą pieno ir į jį pamažu srovele pilu išplaktus kiaušinius, pastoviai maišau (nuo puodo geriau nesitraukti) kol kremas sutirštėja. Gautą mase padedame, kad atvėstų. Geriausiai kambario temperatūroje. Tada išsuku sviestą su stikline
cukraus iki purumo. Į Išsuktą sviestą, kantriai, po šauktą dedu atšalusį kremą ir suku, kol tampa vienalytė masė. Taip darau, kol sudedu visą kremą. Aš viską maišau medinių šaukštu (taip močiutės prisakyta). Pabaigoje sutarkuoju visą didelę citriną (kartu su žievele) ir įdedu migdolų esencijos.
Kremas paruoštas. Belieka išsikepti blynus. Juos dažniausiai kepu iš vakaro. Kadangi blynus reikia sutepti jau atšalusius. Ant lentos labai gausiai priberkite miltų ir kočiokite apvalios formos blynus. Kad būtų lygūs, uždedu norimo dydžio dangtį ir apipjaunu. Iškočiotą blyną subadau tankiai šakute
ir į orkaitę, 200-220 laipsnių temperatūros. Galite kočioti ir ant kepimo popieriaus. Atvėsusius blynus sutepame kremu. Sutepus pusę visų blynu vidurinį sluoksnį sutepu rūgščia uogiene. Viską sutepus tortą šiek tiek paspaudžiu iš viršaus su lentele. Viršutinis sluoksinis turi būti kremo! 1-2 blynus
pasilikite torto puošimui. Aš leidžiu tortui šiek tiek pastovėti, tada sulyginu šonus ir aptepu juos likusiu kremu. Torto viršų ir šonus aptepu blyno trupiniais. O puošti galite kaip tik fantazija leidžia. Mano močiutė visada puošdavo migdolų riešutais. Man patinka puošti su šokoladu ir riešutais.
|
|
|
|
|