Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
600 g varškės 5 proc. riebumo
1 kiaušinis
4 šaukštai cukraus (mėgstantiems saldžiai)
3 šaukštai manų kruopų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
25 g aliejaus ar sviesto kepimui
3 šaukštai miltų
Razinų ar aguonų - pagal skonį (nėra būtina)


Gaminimas:
Varškę pertrinkite šakute ir sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir manais bei kepimo milteliais.
Varškės masę perkelkite ant stalo, apibarstyto miltais.
Varškę susukite į ritinio formą ir supjaustykite ~3 cm gabaliukais.
Kiekvieną varškės blynelį suplokite tarp delnų.
Kepkite įkaitintame aliejuje ar svieste, kol abi pusės gražiai pagels t.y. po 3 minutes kiekvieną varškėčio pusę ant mažo kaitrumo ugnies.
Patiekite varškėčius su grietinės ir cukraus padažu ar mėgiama uogiene.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai