Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
3 kiaušinio baltymai
truputis druskos
vienos citrinos sultys
50 g šokolado
1 v. š. sviesto
100 g miltų
200 g cukraus
200 g migdolų


Gaminimas:
Baltymus su cukrumi ir druska išplakite iki kietų putų ir atsargiai sumaišykite su miltais, puse kapotų riešutų, citrinos sultimis. Kočiokite lakštą, pjaukite iš jo įvairias figūras ir kepkite 15-20 minučių 100 laipsnių temperatūros orkaitėje. Iškeptus sausainius padalykite poromis, vieną jų ištepkite ištirpintu šokoladu ir sulipdykite. Patepkite tirpintu sviestu ir apibarstykite smulkintais riešutais.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
125 g miltų,
0,5 šaukštelis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
75 g sviesto,
75 g cukraus,
1 kiaušinis,
2 lašai romo ekstrakto,
30 g šokolado,
50 g migdolų drožlių.

Gaminimas:
Miltus, kepimo miltelius ir druską suberkite į didelį dubenį. Įpjaustykite sviestą, kol jis primins smulkius trupinius. Įmaišykite cukrų, kiaušinį ir romo bei vanilės esencijas. Palaikykite tešlą šaldytuve apie 30 minučių. Šokoladą sutarkuokite stambia tarka ir įmaišykite į tešlą. Dar palaikykite 30 minučių šaldytuve. Iš tešlos formuokite 1,5 cm dydžio rutuliukus ir dėkite į kepimo skardą. Ant jų dėkite migdolų drožles. Kepkite 12 – 15 minučių, kol švelniai paruduos 180 0C. Palikite maždaug 5 minutes atvėsti, kol truputį sukietės. Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
125 g margarino VILNIUS kepiniams
250 g miltų
80 g cukraus
1 kiaušinis
1 pakelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
150 g sviesto
200 g smulkintų migdolų ( arba lazdyno riešutų)
2 valgomi šaukštai medaus
1 valgomas šaukštas miltų
150 g cukraus
2 valgomi šaukštai grietinėlės (10 proc. riebumo)


Gaminimas:
Iš pirmų 6 produktų užminkome tešlą (margariną VILNIUS kepiniams sutarkuoti burokų tarka). Gautą masę iškočioti ant kepimo popieriaus. Iškočiotą tešlą subadyti šakute ir padėti šaltai. Tuo tarpu išlydyti 150 g sviesto, sudėti likusius ingredientus ir virti kol masė paruduos. Nuimti nuo viryklės ir leisti atšalti. Kadangi Lietuvoje neteko rasti skaldytų riešutų, tai aš perku sveikus migdolų branduolius, nuplikau juos verdančiu vandeniu, palaikau apie 5 min., kad lengvai nusiimtų luobelė ir susmulkinu su grūstuve arba kavamale). Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Ataušusią, bet ne šaltą, riešutų masę užtepti ant iškočiotos tešlos ir kepti apie 25 - 30 min. Leisti truputi atvėsti, kol tešla šilta supjaustyti norimo dydžio ir formos sausainukais.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g miltų
200 g margarino VILNIUS kepiniams
3 šaukšai cukraus
1 kiaušinis
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
2 v.š. riebios grietinės
50 g migdolų be odelės


Gaminimas:
Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių temperatūros.
Visus produktus, išskyrus migdolus, sumaišyti ir gerai išminkyti tešlą.
Daryti nedidelius kamuoliukus, juos suploti ir į vidų sausainio įspausti migdolą.
Kepame orkaitėje apie 10-15 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai