Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
50 g mielių
230 ml pieno
100 g margarino
2 kiaušiniai (1 įdarui)
500 g miltų
500 g varškės
0,5 stiklinės cukraus + 3 šaukštai tešlai
30 g vanilės cukraus
2 v.š. spanguoių arba kitos uogienės
0,5 kiaušinio aptepimui


Gaminimas:
Mieles išsukame su cukrumi, pašildytu pienu ir trupučiu miltų, kad tešla butų grietinės tirštumo
Ant tešlos viršaus pasijojame truputį miltų ir paliekame, kad pakiltų.
Tada margariną gerai išsukame su kiaušiniu ir maišome jau pakilusią mielių masę. Toliau maišydami suberiame visus miltus. Gerai išminkome.
Tešlą suskirstome į keturiasdalis,vieną dalį atidėti papuošimui.
Skardą pabarstome miltais.
Likusią tešlą iškočiojame ir išklojame į paruoštą skardą.
Paruošiame įdarą. Varškę permalame arba pertriname per sietelį, suberiame cukrų, vaniles cukrų, išplaktą kiaušinį, gerai išmaišome ir dedame ant mielines tešlos.
Tešlos kraštus užlenkiame. Iš papuošimui skirtos tešlos tarp rankų iškočiojame 3 virveles, supiname kasą ir uždedame ją ant tešlos krašto.
Pyragą aptepame išplaktu kiaušiniu, o į varškę pridedame uogienes.
Kepame 180° C temperatūros orkaitėje apie 1 val.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai