Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
400 gramų kvietinių miltų,
0.5 litro pieno,
2 kiaušiniai,
40 gramų sviesto,
0.5 šaukšto druskos
0.5 šaukštelio cukraus,
15 gramų mielių,
Truputį aliejaus

Gaminimas:
Truputį pakaitinama 250 g pieno, jame išleidžiamos mielės, kurios po to sumaišomos su miltais. Užmaišyta tešla palaikoma šiltai. Į pradedančią kilti tešlą supilamas su tryniais sumaišytas pienas, tirpintas sviestas, suberiama druska ir cukrus. Viskas gerai sumaišoma. Tešla dar kartą turi pakilti. Prieš kepant į tešlą sudedami smarkiai išplakti baltymai. Blynai kepami gerai įkaitintoje, aliejumi išteptoje keptuvėje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
3 stiklinių miltų,
2 stiklinių pieno,
2 kiaušinių,
20 g šviežių mielių (arba 7 g sausų mielių),
5 šaukštų cukraus,
1 žiupsnio druskos,
8 šaukštų lydyto sviesto.


Gaminimas:
Miltus persijoti į dubenį. Pieną (pašildytą iki kambario temperatūros), kiaušinius, cukrų, druską ir sutrupintas mieles gerai išplakti. Šį plakinį supilti į miltus ir gerai išmaišyti. Galiausiai supilti lydytą sviestą, uždengti ir leisti pakilti 1 – 2 valandas (mielinę tešlą kildinkite orkaitėje, kurią prieš tai įkaitinkit iki 50 C ir išjunkit, taip tešla pakyla gerokai greičiau).
Kepame ant sviesto arba aliejaus, kol gražiai pagelsta.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:

1 stiklinės  jogurto,paprasto, natūralaus (arba riebaus pieno)
1 stiklinės miltų
1 kiaušinio
7g sausų mielių (miltelių)
0,25 stiklionės cukraus
1 v.š. aliejaus
1a.š. vanilės ekstrakto


Gaminimas:
Kiaušinį išplakame su cukrumi, aliejumi, jogurtu ir vanile. Miltus sumaišome su mielėmis ir įsukame į šlapią masę. Tešlą apdengiame maistine plėvele ir paliekama šiltai pastovėti, kol suburbuliuos.
Keptuvę gerai įkaitiname, kaitrą sumažiname iki vidutinės ir kepame nedidelius blynelius iš abiejų pusių.

Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai