Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Žuvies kepsneliams:
500 g menkės ar saidos filė
2 šaukštų krakmolo
2 didelių skiltelių česnako
1 nubraukto šaukštelio druskos
"Santa Maria" penkių rūšių pipirų mišinio
maltų lauro lapelių
krapų
džiuvėsių apibarstymui
aliejaus kepimui

Daržovių garnyrui:
500 g bulvių
2 didelių morkų
200 g nulupto moliūgo
150 g šaldytų žaliųjų žirnelių
1 didelio svogūno
1 saliero stiebo
2 kubelių daržovių sultinio
1 stiklinės grietinėlės
50 g sviesto
1 šaukštelio krakmolo
baziliko
mairūno
žalių krapų
šaukštelio druskos

Gaminimas:
Žuvį peiliu sukapoti gabaliukais, sumaišyti su smulkiai supjaustytais česnakais ir palikti pastovėti bent tol, kol susiruošime daržoves. Tuomet į žuvies masę įberti druskos, pipirų, maltų lauro lapų, supilti krakmolą, pridėti smulkintų krapų, gerai išmaišyti, apvoliojus džiuvėsiuose kepti aliejuje. Galima ant keptuvės, galima orkaitėje.
Daržoves susmulkinti norima forma ir sluoksniuoti į kepimo, ar troškinimo indą, išteptą svietu - svogūnus, salierus, bulves, žirnelius, morkas, moliūgą. Sultinio kubelius ištirpinti šiltame vandenyje. Tuomet šlakelyje karšto vandens išmaišyti krakmolą, bei 25 g sviesto ir supilti į sultinį. Pamaišyti, supilti grietinėlę. Po to suberti prieskonius - po žiupsnelį baziliko, mairūno, šaukštelį druskos. Gerai išmaišytą tirpalą supilti ant daržovių. Apibarstyti smulkintais krapais bei troškinti karštoje orkaitėje apie 1 val.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai