Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 kiaušiniai
3 kiaušinių tryniai
1 stiklinė grietinės
pusė šaukštelio sodos
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
Glajui:
2 kiaušinio baltymai
10 šaukštų cukraus pudros
pusė šaukštelio citrinos rūgšties
truputis aguonų
Grybukų šokoladinėms galvoms:
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas pieno
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas kakavos


Gaminimas:
Kiaušinius gerai išplakame, supilame cukrų, viską gerai išmaišom. Sudedame vieną stiklinę miltų ir vėl gerai išmaišom. Į grietinę įdedame sodą (taip ji nugesinama). Sudedame grietinę į tešlą. Gerai išmaišome ir sudedame likusius miltus bei vėl išmaišome. Kepame formlėse.
Baltam Glajui: Kiaušinio baltymus gerai iki putų išplakti mikseriu, sudėti cukraus pudrą, gerai gerai išplakti, įdėti rūgštelę ir vėl gerai išplakti.
Grybukų galvoms išlydyti su sviestą, supilti cukrų, pieną ir kakavą bei keletą minučių pavirti.
Aptepame grybukų kotus baltu  glajumi, pamirkome į aguonas ir laukiame kol išdžius. Tik tada galvas pamirkome į kakavinį glajų ir vėl laukiame kada sustings.
Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
100 g sviesto
500 g kvietiniu miltų
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiašiniai,vieno baltymą pasilikt sulipinimui koto ir galvos
1 šaukštelis sodos (nugesint actu)
1 arbatinis šaukštelis Santa Maria prieskonių:cinamono, gvazdikėlių, vanilino

Glajui:
1 kiaušinio baltymas
1 žiupsnelis citrinos rūgštelės
cukraus pudros
Galvytėm:
lydyto šokolado
truputį vandens
 


Gaminimas:
Užvirint medų, dėt sviestą, cukrų. Maišyt iki vientisos masės, ataušint. Įmaišyt prieskonius, kiaušinius, nugesintą sodą, miltus. Viską išmaišius, tešlą palaikyt apie 1 val. šaldytuve.
Į riebalais pateptą skardą dėt tešlos apvalius gabalėlius-galvutes,taip pat formuot pailgus,smailius kotelius.
Kept 200 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Kai ištrauksite iš orkaitės, dar karštą kotelio smailų galą kiškite į galvutę, taip sulips. Atvėsusius galite puošti. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai