Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
3 šaukštai medaus
70 g sviesto
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis acto
1 kg miltų 
Kremui:
800 ml grietinės
1,5 stiklinės cukraus


Gaminimas:
Pagalbinė priemonės:
Tortui viščiukui gaminti iš kartono išsikirpti lašo formas dviejų dydžių. Taip pat 3 dydžių apvalius apskritimus, galvytei mažiausias. Pagal šias formas reikės apipjauti peiliu jau iškeptus blynelius.
Tešlos paruošimas:
Į puodą įmušti 3 kiaušinius, supilti 1 stiklinę cukraus, pamaišyti šiek tiek, tada įpjaustyti 70 g. sviesto (jį galima keisti margarinu), įdėti 3 šaukštus medaus, 1 šaukštelį sodos užpilti 1 šaukšteliu acto ir greitai masę pamaišyti.
Tada puodą su šia mase įdėti į kitą puodą, kuriame verda vanduo, kaitinimui garuose. Nuolat maišyti kol masė susivienija, ištirpsta cukrus, sviestas. Labai stipriai neįkaitinti, bet masė taps šilta.
Nuimame šią masę nuo garų ir pilame po 1 stiklinę miltų, vis išmaišome. Tuo būdu supilame 4 stiklines , apie 1 kg. miltų. Galima šiek tiek mažiau, minkant pridėsite kiek bus mažai. Tešla turi būti minkšta. Kol šilta, ji gali atrodyti per minkšta, bet miltų neperdėti, nes taps per kieta, kai atvės.
Atvėsinus tešlą, ją padaliname į gabaliukus. Paprastam apvaliam tortui turėtų būti apie 8 - 10 vienodų gabaliukų, o mes kepame tortą viščiuką, tad gabaliukus imame maždaug tokio dydžio kokią formą kočiosime - lašo ar apvalią, didesnę ar mažesnę.
Iškočiojus blynelius juos perkeliame į skardą, pabadome šakute ir kepame kol pagels. Jei perkeliant blynas plyšta, pabandykite jį perkelti užvyniojant ant kočėlo arba su dviem baltais popieriaus lapais.
Iškeptą blynelį apipjauname pagal išsikirptas iš kartono formas. Apipjauti trupiniai bus naudojami viščiuko puošimui. Iš tos pačios tešlos suformuojame viščiuko kojeles, skiauterėlę, sparnelius, snapelį. Tačiau šių gaminukų šakute nebadyti.
 
Iškepti torto viščiuko blyneliai paliekami atvėsti.
Ruošiame kremą:
800 ml grietinės išmaišyti su 1,5 stiklinės cukraus. Galima ir 2 stiklines įdėti, paragaukite pagal skonį. Aš maišau paparastai su šaukštu kol ištirpsta cukrus. 
Torto blynelius pertepame grietinės kremu. Grietinės kremas su cukrumi skystokas.
Šiek tiek palaukti, kas kartą dedant sausą blyną, kad įsigertų grietinė. Kad tortas nebūtų sausas, kremo negailėkite.
Taigi sutepus paliekame pusvalandžiui kambario temperatūroje, tada atvėsiname šaldytuve. Aš paprastai puošiu kitą dieną tortą.
Apipjaustytus trupinius susmulkiname, persijojame per sietelį, nedidelę jų dalį paskrudiname keptuvėje, kad būtų tamsi spalva.
Torto viščiuko galvytę apipjauname, kad taptų apvali. Trupiname trupiniais, prieš tai dar truputį aptepę grietinės kremu.
Kojeles, snapelį, skiauterėlę, sparnelius aptepame grietinės kremu ir apvoliojame tamsiuose trupiniuose. Pridedame juos prie viščiuko.
Gardus medaus tortukas. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai