Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Medus, 200 gramų
Kvietiniai miltai, 5 stiklinės
Kepimo milteliai, 1 šaukštelis
Sviestas, 200 gramų
Cukrus, 150 gramų
Kiaušiniai, 3 vienetai

Gaminimas:
Į ant silpnos ugnies kaitinamą puodą sudėkite sviestą, medų, kiaušinius, cukrų ir maišykite apie 10 min. Ugnis turi būti labai silpna, kad gauta masė neprikeptų. Supilkite kepimo miltelius ir išmaišykite, pakaitinkite dar minutę. Supilkite miltus, gerai išmaišykite. Kai masė atšals, padalinkite ją į 7 dalis lakštams. Sešias tortui, septintą, mažesnę - trupiniams. Gautas dalis iškočiokite ir neaštriu šlapiu peiliu "papjaustykite" įvairiomis kryptimis, bet neperpjaukite. Lakštus iškepkite orkaitėje, tik atsargiai - neperkepkite, nes tortas gausis sprangus.

Pasigaminkite kremą iš 1 litro grietinės, 6 šaukštų cukraus pudros, pusės šaukšto citrinos sulčių.

Lakštus pertepkite gautu kremu ir dėkite vieną ant kito. Po to ištepkite ir šonus. Septintą lakštą sutrupinkite ir gautais trupiniais apibarstykite tortą. Papuoškite vynuogėmis, ar kitomis uogomis, grietinėlės gėlytėmis ar kitais priedais.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
4 kiaušiniai
4 stiklinės miltų 
3 šaukštai medaus 
1 stiklinė cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos
 
Pertepimui :
5 šaukštai grietinės 
1 stiklinė cukraus 
citrinos rūgšties pagal skonį
Galima į pertepimą dėti ir bananų, mandarinų
 
Papuošimui :
razinų, džiūvėsėlių.


Gaminimas:
Medų, cukrų ir kiaušinius 20 min. viriname maišydami. Po to atšaldome. Į atšaldytą masę dedame miltų ir užminkome tešlą. Iškepame orkaitėje biskvitus. Grietinę triname su cukrumi ir įpilame citrinos rūgšties. Ant biskvito tepame padarytą kremą paskui vėl dedame biskvitą. Jeigu norite galite ant pertepimo uždėti bananų ar kitų vaisių. Ir taip sutepame tortą.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Torto lakštams:
100 g sviesto
1 stiklinė cukraus 
2 valgomi šaukštai medaus
11 g kepimo miltelių
4 stiklinės kvietinių miltų (aukščiausios rūšies) 
2 kiaušiniai
Kremui:
800 ml grietinės (30% riebumo)
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
1 citrina
1 stiklinė cukraus 


Gaminimas:
Torto lakštai:
Į puodą sudėti cukrų, sviestą ir medų. Dėti į vandens garų vonelę, ir nuolat maišant kaitinti, kol masė taps vienalytė ir cukrus ištirps. Gautą masę atvėsinti iki kambario temperatūros.
Tada supilti į ją išplaktus kiaušinius bei gerai išplakti. Palaipsniui maišant suberti kepimo miltelius ir 4 stiklinės miltų, užminkyti tešlą. Minkyti, kol tešla taps minkšto plastilino konsistencijos ir nelips prie rankų.
Tešlą daliname į 5-7 dalis (priklauso nuo norimo lakšto dydžio). Kiekvieną gabaliuką iškočiojame ant kepimo popieriaus. Apipjauname pagal tortinės dugną ar katilo dangtį :). Čia jau kaip gamintojas pageidauja. Jei tešla limpa prie kočėlo – pabarstykite truputį miltų. Lakštai išeina ploni – taip ir turi būti, jie gražiai pakils.
Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 3-4 min., kol gražiai paruduoja.
Iškepusių lakštų geriau nedėti vieno ant kito, kol jie neatvės. Vieną lakštą pasilikti trupiniams.
Kremas:
Grietinę išplakti su cukrumi. Plakti kol grietinė taps standžios konsistencijos, tada sudėti sutarkuotą citriną ir gerai išmaišyti. Kuo grietinė riebesnė, tuo kremą suplaksite greičiau.
Lakštus sutepti kremu tik tada, kai jie bus visiškai ataušę.
Kremo negailėti, nes jis susigers į lakštus. Aptepti kremu ir viršutinį sluoksnį ir torto šonus. Leisti suteptam tortui pastovėti apie dvi valandas, tada jei reikia apipjaustyti, sulyginti kraštus ir aptepti trupiniais. Jei trupinių bus mažai, galite naudoti paprastus sutrupintus sausainius.
Puoškite kaip tik fantazija leidžia. Man puošimo menas dar sunkiai įkandamas, todėl aš puošiu paprasčiausiu ištirpdytu šokoladu kepiniams ir riešutais.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Lakštams:
1 puodelis medaus (1 puodelis 200 ml)
3 šaukštai pieno
150 g margarino VILNIUS kepiniams
3 kiaušiniai
1 puodelis cukraus
1 šaukštelis sodos
1 žiupsnelis druskos
~ 4 puodeliai miltų
Pertepimui:
1 kg 25%-20% grietinėlės
3/4 puodelio cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus


Gaminimas:
Margariną išsukame su cukrumi, medumi, pienu, kiaušiniais, soda ir druska. Suberiame miltus ir gerai išminkome.
Tešlą palaikome šiltai 20 min. Tešlą padaliname į 7 dalis. Tuomet iškočiojame kiekvieną jų iki 1 cm storio lakštų. Lakštas turi gautis maždaug 26 cm skersmens.
Sudedame ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skarų ir kepame orkaitėje iki 200 C apie 10-15 min.
Iškepusius ir pravėsusius lakštus ištepame kremu, sudedame vieną ant kito ir paliekame šaltai bent porai valandų.
Pertepimas paruošiamas labai lengvai - Jums tereikia grietinėlę išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, jei norisi galima įlašinti citrinos sulčių. Taip pat kiekvieną lakštą galima plonai patepti medumi.
Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
50 g sviesto
100g cukraus
2 v. š. medaus
3 kiaušiniai
500 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
vanilės kremui:
1 l grietinės
50 g miltinio cukraus
1 citrinos sultys
tarkuota žievelė


Gaminimas:
Į dubenį įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, supilame medų, sudedame sviestą ir truputį paplakame. Dubenį įstatome į karštą vandenį, ir masę plakame kol masė sutirštės ir pasidarys puri. Tada masę ataušiname, suberiame miltus, kepimo miltelius. Minkome, kol nelips prie rankų (gali tekti pridėti miltų). Iškočiojama norimo dydžio formas blynus ir kepame orkaitėje. Ataušusius pertepame kremu. Puošiame trupiniais, riešutais, vaisiais.
Kremas: šaltą grietinę plakame su miltinių cukrumi, supilame citrinos sultis, įtarkuojame žievelę.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
300 g miltų
200 g medaus
4 kiaušiniai
100 g cukraus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnis druskos

Kremui:
600 g grietinės
400 g grietinėlės plakimui
200 g cukraus
1 pakelis vanilino
1 citrinos sultys


Gaminimas:
Medų ištirpinti, jeigu kietas. Tada visus tešlai skirtus ingredientus gerai išmaišyti, kol gausis vientisa masė. Tešlą padalinti į kokias 4-5 dalis. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 5-10 min., kol gražiai paruduos. Lakštus gerai atvėsinti.
Pasiruošti kremą: grietinę išsukti su cukrumi, vanilinu cukrumi ir citrinos sultimis. Grietinėlę išplakti iki stangrumo, jeigu grietinėlė nesiplaka įdėti pakelį grietinėlės standiklio. Išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišyti į grietinės masę. Tada viską sluoksniuoti. Viršutinis plonas sluoksnis kremo. Tortą darytis iš vakaro, kad viskas gerai įsigertų.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai