Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
100 g margarino
0,5 stiklinės cukraus
1 kiaušinis
1,5 stiklinės miltų
1 a.š. vanilinio cukrus
Riešutų sluoksniui:
60 g margarino
0,5 stiklinės rudojo cukraus
4 v.š. medus
20 g riešutų, saulėgražų


Gaminimas:
Smėlinis pagrindas:
margariną kepiniams išplakti su cukrumi iki baltumo. Sudėti vanilę ir kiaušinį. Išplakti. Palaipsniui suberti miltus, per daug nemaišant. Turi gautis minkšta nelimpanti prie rankų tešla (priklausomai nuo miltų, jų gali prireikti daugiau, bet nepriberkite ir per daug, nes tada iškepusi tešla bus kieta).
Suvynioti tešlą į plėvelę ir atšaldyti šaldytuve ne trumpiau kaip 1 val. Orkaitę įkaitinti iki 170 laipsnių. Trečią dalį tešlos įdėti atgal į šaldytuvą. Iškočioti 0,5 cm storio tešlos lakštą ir iškloti 23 cm kvadratinės formos dugną, suformuojant neaukštą kraštelį, kad kepant įdaras neišbėgtų.
Subadyti tešlą šakute ir kepti apie 15 min., kol kraštai pagels.
Riešutų sluoksnis:
puode sumaišyti margariną, cukrų ir medų. Nuolat maišant užvirti ir pavirti 2 min. Nuimti nuo ugnies, suberti riešutus, išmaišyti ir sudėti ant apkepto tešlos pagrindo. Per burokinę tarką sutarkuoti ant viršaus likusią tešlą, dėti atgal į orkaitę ir kepti dar 20 – 25 min., kol riešutai įgaus auksinę – karamelinę spalvą.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai