Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g miltų
2 v. š . cukrus
1 kiaušinio
70 g. sviestas
1 a. š.  kepimo miltelių
4 v. š. braškių sirupo
200 g braškių džemo
Kremui:
16 g želatinos
2 citrinų
500 g mascarponės sūrio
250 g jogurto, vanilinio 
120 g cukraus
400 ml grietinėlės


Gaminimas:
Į miltus įmaišome kepimo miltelius, įminkome sviestą, įdedame kiaušinį, cukrų ir išminkome tešlą, jei reikia dar pridedame miltų. Tada šaldytuve palaikome 30 min. Tešlą ištiesiame išardomoje tortų formoje ir kepame 200° C  temp. orkaitėje apie 20 min. , kol iškeps. Atvėsiname.
Želatiną užpilti nedideliu kiekiu šalto vandens ir išbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti žievelę, išspausti sultis. Išmaišyti sūrį, jogurtą, citrinos sultis, tarkuotą žievelę ir cukrų. Želatiną pašildyti vandens vonelėje kol išsileis. Atvėsinti.

Ant torto pagrindo užpilti 4 šaukštus braškių sirupo. Ant viršaus uždėti braškių džemą.
Maišant jogurto masę plona srovele supilti želatiną. Kai tik tortas pradės stingti įmaišyti standžiai išplaktą grietinelę. Masę supilti į torto formą ant braškių džemo ir įdeti į šaldytuvą.

Paviršius. Kai masė jau bus apstingusi, šakute sušiaušti paviršių(nepadaryti to per vėlai, nes gausis išdarkymas, o ne pašiaušimas).
Kai pilnai (po 3 val sustings) apdėti supjaustytomis braškėmis ir kiviais, uždėti mėtų šakelių ir sijoti cukraus pudrą.
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai