Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg stintų arba kitokių žuvų
0,5 puodelio miltų
druskos
pipirų
aliejaus kepimui
Marinatas:
1 svogūnas
1 salieras
10 žirnelių karčiųjų pipirų
3 lauro lapeliai (Lauro lapas)
3 gvazdikėliai (Gvazdikėliai)
0,5 šaukštelio cukraus
1 puodelis acto
2 puodeliai vandens
druskos (nepamirškite, kad žuvelės jau buvo pasūdytos kepant, todėl nereikia daug druskos. Galima ir visai jos nedėti)

Gaminimas:
Žuveles nuvalyti, nupjauti galvas ir išimti vidurius (galima jas pirkti šaldytas, jau paruoštas kepimui).
Miltus sumaišyti su druska ir pipirais, išvolioti juose žuveles ir iškepti alyvoje.
Iškeptas ataušinti.
Paruošus marinatą, gerai atvėsinti ir užpilti ant žuvelių, kad visiškai jas apsemtų. Valgyti tik po 6-7 valandų. Galima paruošti iš vakaro ir padėti šaldytuve iki Kūčių.
Šitaip marinuoti galima ir kitokią žuvį, kuri kepama arba skystyje (marinate) greitai nesubyra.
Marinatas:
Visus marinato produktus sudėti į puodą ir pavirinti 10-15 min., kol svogūnas ir salierai suminkštėja. Vartoti visiškai ataušintą.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai