Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg patisonų (maždaug)
1 skiltelė česnako
Kelios petražolės
1 sauja nemaltų pipirų
1 litras vandens
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas acto


Gaminimas:
Patisonus nuplauti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais (jeigu jie nuskinami maži, tuomet galima nepjaustyti - čia pagal stiklainio dydį ir jūsų norus). Jeigu didelės sėklos, geriau išpjauti. Į stiklainius dėti smulkintus česnakus, kelis pipirų žirniukus ir šakelę petražolių. Tuomet iki viršaus dėti patisonus. Vandenį su actu užviriname, dedame cukraus ir druskos, gerai išmaišome. Virintu marinatu užpilame patisonus ir sandariai uždarome stiklainius.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Jaunų patisonų
 
Marinatui:
3 litrų vandens
1,5 stiklinės  acto, 9 %
3 valgomųjų  šaukštų druskos
3 valgomųjų  šaukštų cukraus
4 skiltelių česnako
 Kelių krapų šakelių
 Kelių grūdelių kvapniųjų ir juodų pipirų


Gaminimas:
Patisonus nuplaukite ir nuplikykite verdančiame vandenyje 1-2 min. Iš karto atvėsinkite šaltame vandenyje ir nusausinkite. Į švarius stiklainius sudėkite česnako skilteles, krapų šakeles, užpilkite išvirtu ir atvėsintu marinatu, pridenkite dangteliais ir sterilizuokite 3l stiklainius -15 min., 1 l - 10 min., 0,5 l - 8 min. Sandariai užsukite.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai