Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
10 kilogramų grybų
300 gramų druskos
10 juodųjų pipirų
6 lauro lapeliai
3 šaukštai cukraus
saujelė krapų
400 gramų acto

Gaminimas:
Marinavimui labiausiai tinka baravykai, lepšės, raudonikiai, kazlėkai, ruduokės, kelmučiai, voveraitės, pievagrybiai ir kt. Parenkami sveiki, tvirti grybai. Jų koteliai nupjaunami ir gali būti marinuojami kartu su kepurėlėmis ar atskirai. Kiekviena grybų rūšis rekomenduojama marinuoti atskirai.

Lepšės ir raudonikiai prieš marinavimą nuplikomi verdančiu vandeniu, kuriame palaikomi 5—10 minučių, o po to išplaunami šaltu vandeniu. Taip darant, marinatas nepajuodija. Voveraitės ir ūmėdės prieš marinavimą verdamos 25 minutes, išpilamos į kiaurasamtį, perpilamos šaltu vandeniu. Po to jos sudedamos į puodą, užpilamos vandeniu su actu, įberiama druskos ir užvirinama antrą kartą.

Marinatui namų sąlygomis kilogramui šviežių grybų imama pusė stiklinės vandens, šaukštas druskos (30 g), apie pusė stiklinės 8—9% acto, lauro lapelis, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, krapų, petražolių, šaukštelis ar du cukraus (pagal skonį).

Grybai marinate verdami 10—25 minutes. Grybai laikomi išvirę, kai pradeda leistis į dugną, o skystimas pasidaro skaidrus. Grybai atvėsinami, išdėliojami į puslitrinius, litrinius stiklainius, užpilami tuo pačiu atšaldytu marinatu ir uždaromi dangteliais arba užrišami pergamentiniu popieriumi.

Norint apsaugoti marinuotus grybus nuo pelėjimo ir rūgimo, jų paviršius užpilamas aliejumi arba avienos riebalais.
Grybus marinuojant, į marinatą beriama daugiau ar mažiau cukraus. Toks marinavimo būdas, kai beriama daugiau cukraus, vadinamas saldžiuoju.

Jeigu grybų neketinate pervirti, nuvalytus sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir virkite. Nugraibykite putas, grybus dažnai pamaišykite. Kai nebeliks tamsių putų sudėkite pipirus, lauro lapelius, cukrų ir dar pavirkite. Kai grybai nusės į dugną, o marinatas pasidarys skaidrus, sudėkite krapus ir įpilkite actą ir pakaitinkite kol užvirs. Grybus supilstykite į nedidelius iškaitintus stiklainius ir tuoj pat hermetiškai uždarykite.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
10 kg grybų
300 g druskos
10 juodųjų pipirų
6 vienetai lauro lapelių
3 šaukštai cukraus
1 sauja krapų
400 g acto


Gaminimas:
Marinatui namų sąlygomis kilogramui šviežių grybų imama pusė stiklinės vandens, šaukštas druskos (30 g), apie pusė stiklinės 8 — 9% acto, lauro lapelis, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, krapų, petražolių, šaukštelis ar du cukraus (pagal skonį).
Grybus nuvalome, supjaustome.
Grybai marinate verdami 10 — 25 minutes. Grybai laikomi išvirę, kai pradeda grimzti į dugną, o skystimas pasidaro skaidrus. Grybai atvėsinami, išdėliojami į puslitrinius, litrinius stiklainius, užpilami tuo pačiu marinatu ir uždaromi dangteliais.
Norint apsaugoti grybus nuo pelėjimo ir rūgimo, jų paviršių užpilkite aliejumi.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Grybams:
1 kg grybų
1 l vandens
1 šaukštas druskos
1 svogūnas
Marinatui:
1 stiklinė acto
3 stiklinės vandens
3 šaukšteliai cukraus
1,5 šaukštelio druskos
Juodųjų pipirų grūdai
Baltųjų garstyčių grūdai
Lauro lapai


Gaminimas:
Nuvalytus ir nuplautus grybus bei litrą vandens pilame į puodą. Beriame druską ir dedame svogūną. Verdame, kol grybai suminkštėja (priklauso nuo jūsų turimų grybų).
Išvirusius grybus nuplauname ir nukošiame, o svogūną supjaustome riekelėmis ir išskirstome į žiedus. Grybus sudedame į sterilizuotus stiklainius.

Actą praskiedžiame su vandeniu, sudedame svogūnus, suberiame druską, cukrų ir likusius prieskonius. Šį mišinį verdame apie 15 minučių.
Po to grybus užpilame marinatu ir uždarome. Gerai uždarytus indelius apverčiame ir taip palaikome bent 20 minučių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Marinatui:
2 litrai vandens
7 šaukštai cukraus
4 šaukštai druskos
4 šaukštai acto
Lauro lapų, pipirų, garstyčių grūdelių


Gaminimas:
Grybus nuvalykite, nuplaukite ir apvirkite apie 15 minučių. Po to nukoškite ir perplaukite.
Į vandenį sudėkite visus marinatui skirtus produktus (išskyrus actą). Kai užvirs, supilkite grybus, tuomet actą ir maišant virkite apie 8 minutes. Supilstykite į stiklainius ir greitai užsukite.
Galėsite mėgautis žiemą :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai