Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 kg mažų agurkėlių
3-4 vidutinio dydžio svogūnai
2 aitriosios paprikos
4 šaukštai susmulkintų žalių krapų
Marinatui:
1 l vandens
200 ml 9 proc. acto
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
3-4 laurų lapeliai
6-8 kvapieji pipirai


Gaminimas:
Mažus 3-5 cm ilgio agurkėlius gerai nuplauti ir 4 val. mirkyti sūriame vandenyje (1 l vandens, 2 šaukštai druskos).
Krapus supjaustyti smulkiai, svogūnus - žiedais, paprikas - gabalėliais.
Išgriebtus iš vandens agurkėlius sudėti į stiklainius, sluoksniuojant su supjaustytais krapais, svogūnais ir paprikomis.
Išvirti marinatą, atvėsinti iki 70°C temperatūros ir užpilti ant agurkėlių.
Pasterizuoti 90°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 8 min., 1 l - 10 min., 3 l - 15 min.
Iškaitinus tuoj pat sandariai uždaryti ir skubiai atvėsinti.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai