Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Sviestas - 100 g
Cukrus - 100 g
Medus - 150 g
Kiaušinis - 1 vnt.
Miltai - 400 g
Druska - žiups.
Maltas imbieras - 2 arbat. šaukštel.
Maltas cinamonas - 1 arbat. šaukštel.
Kepimo milteliai - 1 arbat. šaukštel.

Gaminimas:
Išsukite cukrų ir sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir gerai sumaišykite. Supilkite persijotus miltus, druską ir kepimo miltelius į sviesto masę ir viską gerai išmaišykite. Tuomet dėkite imbierą ir cinamoną. Suvyniokite tešlą į plastikinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus į maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir formele arba peiliuku išpjaukite sausainius. Sudėkite sausainius į skardą, palikdami tarp jų 1-2 cm tarpus ir kepkite 180 0C įkaitusioje orkaitėje 10-12 min. Ištraukite sausainius iš orkaitės, palikite kiek atvėsti. 

Galima daryti ir glajų ir juos gražiai papuošti: sumaišykite cukraus pudrą su truputėliu citrinos sulčių, kol susidarys dantų pastos tirštumo masė. Sudėkite glajų į konditerinį maišelį ir papuoškite sausainius. Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai