Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Vienmetis (mūsų klimato sąlygomis), dvimetis, daugiametis žolinis augalas. Tinka pomidorų, bulvių, ankštinių daržovių sriuboms, padažams, mišrainėms su dešra ir žuvimi, riebiai žuviai, riebiai mėsai, keptai ančiai, vištai, daržovių (pupelių, žirnių, pomidorų, bulvių) patiekalams paskaninti. Mairūnu aromatizuojamas vynas, alus, likeris. Kvapas stiprus, skonis kiek kartokas. Arbatą rekomenduojama gerti persišaldžius. Naudojamos dalys: švieži ir džiovinti stiebai su lapais. Juos geriausia pjauti prieš pradedant arba vos pradėjus augalui žydėti.
Plačiau skaitykite žurnale „Gėlių spalvos“ Nr. 14 - „Prieskonių sodas“.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai