Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 po 200 g pakeliai varškės (riebumas nesvarbu)
2 vidutinio dydžio kiaušiniai
2 šaukštai cukraus
kvietiniai miltai (naudojau extra) tiek, kad varškėčius galima būtų formuoti rankomis, tačiau tešla neturi būti pernelyg tiršta (visada dedu iš akies, bet maždaug stiklinė gaunas)
aliejus varškėtukų formavimui ir kepimui
papuošimui: grietinė, bananas, mandarinas (galima pakeist obuoliu ar apelsinu), kelios razinos akelėms (jei neturite, akeles galima padaryt užlašinant uogienės ar džemo)


Gaminimas:
Į dubenį sukrečiame varškę, suberiame cukrų, įmušame kiaušinius. Viską labai gerai išmaišome. Tada pamažu beriame miltus ir minkome tol, kol gausime pakankamai tirštą masę, kad galima būtų formuoti varškėčius.
Labai gerai įkaitiname keptuvę, pilame šlakelį aliejaus, jį taip pat įkaitiname. Išsitepame delnus aliejumi, imame saują tešlos ir formuojame varškėtuką. Tada į keptuvę ir čiumpame kitą porciją. Man keptuvėje sutelpa keturi :) Neskubėkime vartyti varškėtukų ant kito šono, nes jei bus nepakankamai apkepę, gali prikibt prie dugno ;)
Iškeptus varškėtukus dėliojame ant lėkštučių ir puošiame – bananą nulupame, supjaustome apskritimais, dedame po du ant varškėtuko, ant banano gabaliukų dedam razinas – akytės :). Nulupam mandariną ir išdalinam skiltelėmis, po vieną dedame ant varškėtukų – šypseniukai :). Kabiname šaukštą grietinės ir formuojame „ševeliūrą“ :).
Patiekiame kol dar šilti.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai