Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
1 stiklinė pieno (1 stiklinė = 225 ml)
1 stiklinė miltų
2 kiaušiniai
3 valgomi šaukštai (40 g) sviesto, ištirpinto
1 valgomas šaukštas cukraus
1 žiupsnelis druskos
0.25 stiklinės vandens
Sviesto kepimui
Įdarui:
500 g ricotta sūrio (arba varškės)
1 valgomas šaukštas cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
Padažui:
3 stiklinės šviežių aviečių
5 valgomi šaukštai cukraus
0.25 stiklinės vandens


Gaminimas:
1. Lietiniams:
Visus ingredientus suplakti blenderyje arba elektriniu mikseriu. Keptuvę įkaitinti ant vidutinės ugnies, patepti sviestu, pilti lietinių tešlą (tik tiek, kad padengtų keptuvės dugną). Kai viena lietinio pusė apskrus ir įgaus sodrią auksinę spalvą, lietinį apversti, iškepti kitą pusę, išimti iš keptuvės ant didelės lėkštės. Kartoti, kol nebeliks tešlos.
2. Įdarui:
Ricotta arba varškę ištrinti su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Įdarą dėti ant paruoštų lietinių, juos suvynioti į vamzdelius arba sulankstyti į trikampes “skareles”.
3. Padažui:
Avietes, cukrų ir vandenį pavirinti ant silpnos ugnies, kol uogos suminkštės ir išsiskirs sultys. Viską pertrinti per tankų sietelį, išspaudžiant visas sultis, kol sietelyje liks tik sausi aviečių kauliukai.
4. Lietinius tiekti su aviečių padažu ir šviežiomis uogomis.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai