Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
0,5 stiklinės medaus
0,25 stiklinės sausų arba šviežių levandų žiedų
1,5 stiklinės riebaus pieno
0,25 stiklinės cukraus
1 žiupsnelis druskos
1,5 stiklinės riebios grietinėlės
5 kiaušinių tryniai


Gaminimas:
Medų ir 2 valgomuosius šaukštus levandų žiedų pakaitinti, nukelti nuo ugnies, uždengti ir palikti 1–2 valandoms kambario temperatūroje.
Į didoką dubenį supilti grietinėlę. Į grietinėlę per tankų sietelį perkošti atvėsusį medų, išspaudžiant kiek galima daugiau skysčio ir aromato iš sietelyje likusių levandų.
Dubenyje išplakti kiaušinių trynius.
Puodelyje pakaitinti pieną, cukrų ir druską.
Į išplaktus trynius plona srovele pilti karštą pieną, vis pastoviai plakant.
Supylus visą pieną, trynių ir karšto pieno mišinį perpiplti į tą patį puodelį, kuriame kaitintas pienas ir kaitinti ant silpnos ugnies, pastoviai maišant, kol masė pradės tirštėti ir, įkišus švarų šaukštą, jis pasidengs plona kremo plėvele.
Trynių ir pieno masę perkošti į dubenį su grietinėle ir medumi. Į dubenį suberti likusius levandų žiedus, uždengti dangčiu arba maistinine plėvele ir atšaldyti šaldytuve, 4–5 valandas arba pernakt.
Atšalusį ledų mišinį dar kartą perkošti, išpausti skystį ir aromatą iš sietelyje likusių levandų žiedų.
Mišinį pilti į ledų gaminimo mašiną ir sukti, kol ledai taps tiršti ir purūs.
Sušalusius ledus perdėti į sandariai užsidarantį plastikinį indą ir įstatyti kelioms valandoms į šaldiklį, kad pilnai sušaltų.
Skanaus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai