Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 pakuotės lazanijos 
Vištienos, virtos (aš naudojau kulšeles, kurias atskyriau nuo kaulo ir susmulkinau)
Krapų
Petražolių
Padažui:
 200 g grietinės
 150 -200 ml vandens
 Sojos padažo (nedidelis kiekis)
 Ketčupo
300 - 600 g fermentinio sūrio
 


Gaminimas:
 Visus padažui skirtus ingridientus supilame į puodą ir užviriname. Imam kvadrato formos indą ir pradedam sluoksniuoti lazaniją. Į indą įpilame kelis samčius padažo, sudedam pirmą sluoksnį lazanijos. Pabarstome žalumynais, sudedam dalį vištienos. Užpilame 2-3 samčius padažo. Dedam antrą sluoksnį lazanijos. Vėl dedam žalumynus, vištieną, padažą. Taip sluoksniuojame pagal jūsų norima sluoksnių kiekį. Sluoksniuoti lazaniją užbaigiame lazanijos sluoksniu ir užpilus likusį padažą. Viršų apibarstome sutarkuotu sūrių. Kepam 220°C temp.  35 -40 min.
Būtina sąlyga:
 Sluoksniuojant lazaniją - lazanijos lakštus dėti: vieną išilgai, kitą skersai. Tai būtina, kad jūsų lazanija nesubyrėtų ir laikytų formą.
Negailėkite padažo, atminkite, kad lazanija tai makaronai ir kad ji būtų minkšta ir sultinga, padažo turi būti nemažai. Juk makaronai turi išvirti kepimo procese.
Iškeptą lazaniją išimkite iš orkaitės ir apklokite rankšluosčiu. Tegul pastovi apie valandą laiko. Tuomet susigers visas padažas, ji išbrinks, bus skanesnė ir ją bus paprasčiau supjaustyti. Tarp kitko lazanija valgoma tik pašildyta, bet pas mane ji dažnokai neužsilaiko net valandos po iškepimo.
Skanaus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai