Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:
Ingredientai:
apie 400 g varškės
lazanijos lakštų
apie 250 g špinatų
2 svogūnai
2 valg. šaukštai sviesto
2 valg. šaukštai miltų
500 ml pieno
2 kiaušinių
1 indelis  pomidorų padažo makaronams
200 g tarkuoto  sūrio žalumynų: peletrūnų, bazilikų, mairūnų, krapų ir kt.
maltų pipirų
maltų muskatų
druskos
Gaminimas:
Svogūnus nulupti, sukapoti ir pakepinti svieste, tada sudėti špinatus ir maišant keletą minučių patroškinti. Į  varškę sudėti atvėsintus patroškintus špinatus su svogūnais, 100 g tarkuoto  sūrio, įmušti kiaušinius, įberti maltų pipirų, druskos,  susmulkintų šviežių arba džiovintų prieskoninių žolių, pasūdyti ir viską gerai sumaišyti.

Sviestą ištirpinti nedideliame puode, suberti miltus ir maišant pakepinti 1 minutę. Tada palaipsniui nenustojant maišyti supilti pieną ir pavirti, kol padažas šiek tiek sutirštės. Pagardinti druska, pipirais bei muskatu.

Į apkepo indo dugną supilti pomidorų padažą ir dėti lazanijos lakštus. Ant viršaus paskleisti pusę varškės įdaro. Tada dėti antrą lazanijos lakštų sluoksnį, likusią varškę ir pabaigti lazanijos lakštais. Užpilti paruoštą padažą ir pabarstyti likusiu tarkuotu sūriu.

Kepti uždengus folija (baigiant kepti atidengti, kad sūris apskrustų)  iki 200? C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 pakeliai 9% varškės
250 g šaldytų špinatų
10 lakštų lazanijos
1 kiaušinis
150 g fermentinio sūrio
 Bešamelio padažas (50 g sviesto, 1 šaukaštas miltų, 500 ml pieno, žiupsnelis druskos ir malto muskato)
Žiupsnelis druskos, džiovinto raudonėlio, baziliko, petražolių


Gaminimas:
Atšildytus špinatus išmaišyti su varške, kiaušiniu ir išvardintais prieskoniais.
 Pasigaminti Bešamelio padažą (Išlydyti sviestą į ji sudėti miltus, pakepinti maišant, kol gausis vienalytė masė ir pastoviai maišant supilti pieną, pakaitinti, kol padažas sutirštės (jie padažas per daug tirštas įpilkite papildomai vandens), suberti muskatą ir įdėti druskos pagal skonį).
  Skardos dugną ištepti aliejumi. Dėti sluoksnį lazanijos lakštų, ant jos užtepti Bešamelio padažo, ant viršaus dėti sluoksnį varškės su špinatais, apibarstyti tarkuotu sūriu (nedaug). Ant viršaus vėl dėti lakštus. Taip sluoksniuoti iki pabaigos. Viršutinis sluoksnis turi būti lakšto. Jį aptepti likusiu Bešamelio padažu ir apibarstyti tarkuotu sūriu.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai