Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 kg lydekos
200 g lašišos
100 g aliejaus
1 kiaušinis
2 šaukštai krakmolo
1 šaukštas miltų
3 šaukštai maistinių kviečių gemalų
2 šaukšteliai druskos
3 šaukšteliai citrininių žuvies prieskonių
1 šaukštelis "Kotanyi" prancūziškų žalumynų
100 g šaldytų žirnelių
 


Gaminimas:
Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos, išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus ir permalti kelis kartus. Į masę suberti gemalus, krakmolą, miltus, įplakti 1 kiaušinį, supilti 50 g aliejaus, suberti druską ir prieskonius, gerai išmaišyti. Paimti pailgus lašišos gabaliukus, apibarstyti prieskoniais (atsidėtais citrininiais - 1 kaupinu šaukšteliu). Būtų geriausia tai padaryti iš anksto, kad aptrintas įdaras kiek pastovėtų. Į lydekos odą kloti faršo, per vidurį gražiai išdėlioti kitą žuvį, šaldytus atitirpintus žirnelius, ant viršaus vėl faršo. Užsiūti nelabai standžiai - kad nesprogtų, aptepti aliejumi ir kepti apie 1 val. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Jei pastebėjote, tai nedėjau svogūnų, nors jų yra prieskonių sudėtyje. Žuvies skonis gaunasi švelnus, specifinis.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai