Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
250 g smulkių voveraičių
250 g baravykų
500 g lakštinių
50 g rūkytų lašinių
1 svogūnas
250 ml grietinėlės
1 šaukštas sviesto
šviežių petražolių
druskos
maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:
1. Grybus nuvalykite, nuplaukite ir apdžiovinkite popieriniu rankšluosčiu. Voveraičių nesmulkinkite, o baravykus supjaustykite plonais griežinėliais. Lašinius supjaustykite smulkiais kubeliais. Nuvalykite ir susmulkinkite svogūną.
2. Į didelę gilią keptuvę supilkite grietinėlę ir neuždengdami dangčiu pavirkite, kol maždaug pusė skysčio išgaruos.
3. Antroje gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir maišydami apkepinkite lašinių gabalėlius iki rusvumo. Suberkite ir pakepinkite smulkintus svogūnus. Sudėkite grybus, juos troškinkite atsargiai maišydami mediniu šaukštu. Petražoles nuplaukite, nusausinkite, nuplėšykite lapelius ir juos susmulkinkite. Kartu su grietinėle sudėkite į grybus. Padažą pasūdykite, įberkite pipirų ir virkite ant silpnos ugnies 5 min.
4. Išvirkite lakštinius, suberkite į didelį sietelį, kad nuvarvėtų, perpilkite šaltu vandeniu. Suberkite į grybų ir grietinėlės padažą, išmaišykite ir patiekite į stalą.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai