Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
600 g liesos kiaulienos
2 v. š. miltų
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 didelis svogūnas
5 jauni svogūnėliai su laiškais
2 skiltelės česnako
1 a.š. pankolio sėklų
2 apelsinų sultys ir nutarkuotos žievelės
300 ml daržovių sultinio
500 g nedidelių morkų
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
3 lauro lapai
100 g pievagrybių
1 sauja petražolių sėklų


Gaminimas:
Nuplautą ir nusausintą mėsą supjausčiau plonomis juostelėmis, apvoliojau miltuose.
Keptuvėje įkaitinau aliejų ir apkepiau mėsą, kol gražiai apskrudo.
Apkeptą mėsą išėmiau ir atidėjau.
Toje pat keptuvėje pakepinau perpjautą svogūną, riekelėmis supjaustytus česnakus ir pankolio sėklas.
Svogūnui apkepus, subėriau nutarkuotas apelsinų žieveles, supyliau apelsinų sultis, daržovių sultinį. Viską užvirinau.
Į kepimo indą sudėjau apkeptą mėsą, perpus perpjautas svogūnų galveles, nuskustas ir juostelėmis supjaustytas morkas, griežinėliais pjaustytus pievagrybius.
Paskaninau druska ir pipirais.
Įdėjau keletą lauro lapų.
Užpyliau pagamintu padažu.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėje indą uždengus folija, kol daržovės suminkštėjo (apie 40 min).
Troškiniui iškepus, paskaninau petražolių lapeliais ir smulkintais svogūnų laiškais.
SKANAUS!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai