Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
250 g miltų
1 žiupsnelis druskos
100 g sviesto
1 kiaušinis
Įdarui :
1 svogūnas
100 g rūkyto kumpio
100 ml pieno
3 kiaušiniai
200 g fermentinio sūrio
1 arbatinis šaukštelis petražolių
1 sauja šaldytų žirnelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 valgomas šaukštas alyvuogių aliejaus


Gaminimas:
Dubenyje sumaišytus miltus ir sviestą pirštais sutryniau iki trupinių.
Įbėriau žiupsnelį druskos ir įmušiau kiaušinį. Viską išminkiau.
Gautą tešlą iškočiojau ir ja išklojau kepimo skardą. Įdėjau į šaldytuvą ir palikau 30 minučių.
Kol tešla šalo, ėmiausi įdaro gaminimo.
Kumpį ir svogūną supjausčiau smulkiais gabalėliais.
Sūrį sutarkavau "burokine" tarka.
Įkaitintam aliejuje pakepiau svogūną ir kumpį, kol gražiai apkepė. Palikau atvėsti.
Įkaitinau orkaitę iki 200 laipsnių ir pašoviau kepti prieš tai atšaldytą pyrago pagrindą 10 min.
Kiaušinius išplakiau, įbėriau druskos ir pipirų, smulkintas petražoles.
Į gautą kiaušinių plakinį sudėjau šaldytus žirnelius, tarkuotą sūrį ir apkeptus svogūnus su kumpiu.
Ant iškepusio pagrindo supyliau pyrago įdarą. Išlyginau paviršių ir vėl pašoviau kepti 30 min.
Po 30 min. kaitrą sumažinau iki 180 ir dar palikau kepti 10 min.
SKANAUS!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai