Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
4 porcijos
20 g mielių, 150 g cukraus
50 g sviesto, 1/2 l pieno
2 kiaušiniai ir 2 tryniai
250 g kvietinių miltų
po 20 g tarkuotų citrinų ir
apelsinų žievelių, paskrudintų su cukrumi
1 šaukštelis malto cinamono
30 g skaldytų migdolų
30 g aguonų
125 ml baltojo vyno
4 šaukštai trešnių trauktinės


Gaminimas:

Patarimas
Kai padažas jau paruoštas, į karšo vandens vonelę įpilti šiek tiek šalto vandens. Pridengti ir laikyti šiltai, prieš patiekiant dar sykį išplakti.
Mieles sumaišyti su 40 g cukraus. Ištirpinti 25 g sviesto, įpilti 1/8 l drungno pieno ir supilti į mieles. Suberti miltus, įmušti kiaušinį, sukrėsti tarkuotas citrinų ir apelsinų žieveles, suminkyti tešlą ir palikti kilti.
Iš tešlos padaryti volelį, supjaustyti į 24 gabalėlius, suformuoti kukulius ir palikti kilti. 25 g cukraus ištirpinti 375 ml pieno ir užvirinti su 25 g sviesto. Kukulius sudėti į puodą, uždengti ir išvirti. Galima virti ir garuose.
35 g cukraus sumaišyti su cinamonu ir apibarstyti trečdalį kukulių. Skaldytus migdolus paskrudinti, jais apibarstyti 8 kukulius, likusius apiberti aguonomis.
Karšto vandens (70°C) vonelėje suplakti padažą iš 1 kiaušinio, 2 trynių, 50 g cukraus, baltojo vyno ir trešninės.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai