Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g kvietinių miltų
0,5 stiklinės aguonų
50 g cukraus
50 g sviesto


Gaminimas:
Cukrų beriame į ištirpintą sviestą. Aguonas sumalame ir suberiame į sviesto - cukraus masę, viską gerai sumaišom. Suberiam miltus ir užminkom tešlą. Iš jos formuojame piršto storio volelius, pjaustome juos gabaliukais, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepam, kol pagels.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas sviesto
1 kiaušinis
druskos žiupsnis
10 g mielių
100 g vandens
2 stiklinių miltų
sauja aguonų


Gaminimas:
Iš visų ingridientų užminkome mielinę tešlą, ją paliekame pakilti 30 min. Po to dar kartą perminkom, padarom volelius iš tešlos ir supjaustom mažais kvadratukais. Sudedame į kepimo skardelę ir kepame 200 laipsnių orkaitėje 15 min. Gerų švenčių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
130 ml šilto vandens
10 g šviežių mielių
1-2 šaukštai cukraus
250 g miltų
1 žiupsnelio druskos
1 šaukšto aliejaus
25 g aguonų


Gaminimas:
Į šiltą vandenį suberti cukrų (jei norite saldžiau, cukraus berkite daugiau), sudėti mieles ir viską išsukti, kol mielės ištirps. Miltus išsijoti į skystą masę, suberti druską ir užminkyti tešlą. Minkyti tešlą rankomis užtrunka apie 10 minučių. Galiausiai supilti aliejų ir aguonas ir dar kartą paminkyti.
Uždengti ir leisti pakilti dvigubai.
Pakilusią tešlą pasidalinti į 4 dalis. Kiekvieną dalį išvolioti į virveles. Supjaustyti 1 cm gabaliukais. Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi ir sudėti kūčiukus. Pašauti į 180° C orkaitę 15-20 min.
Ataušusius susidėti į krepšelį ar sandarią dėžutę.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:

500 g miltų
Stiklinės (nepilnos) vandens
0,5 stiklinės aliejaus
Žiupsnelio druskos
20 -30 g mielių
0,25 stiklinės aguonų
100 g cukraus


Gaminimas:
Į šiltą vandenį sudėkite sutrupintas mieles, druską ir cukrų, įpilkite aliejaus ir maišykite, kol susidarys vientisa masė.
Suberkite miltus, aguonas, vėl viską išmaišykite. Tešlą palaikykite šiltai, kol pakils. Tuomet ją gerai išminkykite.
Suformuokite maždaug 1 cm volelius ir aštriu peiliu juos supjaustykite mažais gabalėliais. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite v 180° orkaitėje, kol kūčiukai pagelsta.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
550 g miltų
7 g mielių, sausų
50 g cukraus
250 ml pieno
50 g aliejaus
1 kiaušinio
3 v. š. aguonų
Žiupsnelio druskos
 


Gaminimas:
Mieles ištirpinti šiltame piene kartu su 2  šaukštais cukraus bei 2 šaukštais miltų. Likusius miltus bei cukrų supilti į dubenį, įmušti kiaušinį, sudėti aguonas, aliejų, druską bei pakilusias mieles. Viską gerai išmaišyti ir padėti šiltai, kad tešla pakiltų (apie 20 min.).
Iš tešlos iškočiojame plonas virveles, supjaustome bei dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepame 180 °C orkaitėje apie 15-20 min., kol gražiai paruduos.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai