Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 kg miltų (Extra)
0,5 stiklinės cukraus
1 šaukštas aguonų
0,7 l pieno
0,3 l vandens
mielių labai nedaug (10-20 g)
Santa Maria druskos pagal skonį
2 šaukštai aliejaus


Gaminimas:
Miltus supilti (persijoti) į didelį dubenį.Įberti žiupsnį druskos, supilti aguonas.
Pašildome pieną (truputį), supilame į jį šiltą vandenį, ištirpiname cukrų, sutrupiname mieles.
Viską gerai išmaišome. Įpilame aliejų. Visą pagamintą skystį iš palengvo pilame į miltus, maišome.
Po to minkome, kol tešla nelimpa prie rankų. Tešla gaunasi tokia tampri. Dedu į dubenį ir iš viršaus apdengiu maistine plėvele (kad neapdžiūtų ).Imu iš krašto (atsipjaunu peiliu) juostomis.Volioju volelius ir pjaustau nedideliais gabalėliais, vis pabarstau miltais. Į kepimo skardą tiesiu kepimo popierių, pabarstau
miltais. Kūčiukus beriu bet kaip (paliekant nedidelius tarpelius, nes jie pakyla). Šaunu į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepu, kol gražiai apgelsta. Visą laiką stebiu, retkarčiais pamaišau. Iškepa puikiai.Kantrybės..Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai